Darilo za kraljico Elizabeto

Britanska kraljica je dobila svojo barbiko

Nejc Simšič
26. 4. 2022, 20.15
Deli članek:

Kaj podariti najbolj znani in najstarejši monarhinji na svetu ob praznovanju njenega 96. rojstnega dne? Res težka naloga, a očitno ne pretežka za znanega proizvajalca kultnih lutk Barbie.

Profimedia
barbie

Ker kraljica Elizabeta II. vlada že sedem desetletij, se ji je ameriško podjetje Mattel, ki izdeluje lutke Barbie, odločilo nameniti posebno čast. V posebno serijo lutk, ki časti pomembne ženske like v zgodovini, so vključili tudi manjšo različico vladarice.

Prvo med britanskimi monarhinjami in monarhi, ki je na prestolu že 70 let, so pri proizvajalcu barbik upodobili v slavnostni opravi. Celotno oblačilo dopolnjujejo detajli, ki se nanašajo na kraljičino preteklost. Lutka nosi obleko v slonokoščeni barvi, na njej je pripeta vrsta odlikovanj in častnih redov, nosi pa tudi rekonstrukcijo tiare, ki jo je kraljica nosila na poročni dan, na modrem traku sta tudi našitka, ki sta ju ji poklonila oče Jurij VI. in dedek Jurij V. »Ponosni smo, da lahko praznujemo njen zgodovinski mejnik in otroke spodbudimo, da se več naučijo o njeni zapuščini,« so sporočili ustvarjalci barbik in pojasnili, da je lutka del posebne kolekcije v čast »vizionarkam z izjemnim vplivom in zapuščino, ki so obenem pomagale oblikovati kulturo«. Kot prvo predstavnico serije, ki naj bi se poklonila pomembnim ženskam v zgodovini, so lani v lutki upodobili ameriško igralko Lucille Ball. Lutka najdlje vladajoče britanske in ženske kraljice v zgodovini, ki je platinasto obletnico vladanja dopolnila že 6. februarja, je na prodajne police prišla na njen 96. rojstni dan.