Poroka bo kmalu!

Zaročenka Luka Basija je »prestrašena prav vsak teden!«

Eva Jandl
26. 4. 2022, 19.10
Deli članek:

Pri 27 letih je mamica dveh otrok, njen glas se je do zdaj slišal na porokah, zdaj pa jo skozi imitacije znanih glasbenikov spoznava vsa Slovenija. Nastja Gabor nam je iskreno povedala, kako je biti del takega šova, zakaj sta se z zaročencem in popularnim pevcem Luko Basijem premislila glede varovanja zasebnosti, in seveda kdaj bo poroka.

Osebni arhiv
Nstja Gabor in Luka Basi

Že nekaj časa ste del  šova Znan obraz ima svoj glas. Kakšna je izkušnja do zdaj? Kaj vas je najbolj navdušilo in kaj najbolj prestrašilo?

Najbolj me je navdušila celotna ekipa, ki stoji za tem, in pa sotekmovalci. Res se imamo dobro. Prestrašena pa sem prav tako vsak teden, ker je vsaka imitacija zame nekaj novega. Včasih gibalno, včasih pevsko ali pa kar vse skupaj z masko vred. (smeh)

Ste tudi partnerica popularnega pevca Luke Basija, imata dva majhna otroka. Vas je Luka spodbujal k sodelovanju v šovu? Vas je skrbelo, kako boste zmogli šov in materinstvo? Kdo pazi otroka, ko vadite in nastopate? Luka?

Ja, sem kar oklevala, ali bi šla v šov ali ne. Predvsem zaradi otrok, ker nisem vedela, kaj vse to prinaša. Ampak me je Luka motiviral in obljubil, da si bova pomagala med seboj, da bova lahko oba delala to, kar imava rada. Za to sem mu noro hvaležna. Med tednom imam vaje dopoldne in so otroci v vrtcu, ob nedeljah pa je z njimi Luka in me skupaj gledajo. 

Kaj je tisto najboljše, kar vam je prineslo materinstvo?

Dva iskrena sončka, ki me konec dneva objameta in mi rečeta, da me imata rada. 

Katera preobrazba do zdaj je bila za vas najtežja in zakaj?

Najtežja preobrazba v oddaji Znan obraz ima svoj glas in nasploh v življenju je bila Kelly Clarkson, Piece by piece. To, da sem komaj začela peti, in da sem med petjem tako intenzivno čutila ter podoživljala določene trenutke iz svojega življenja, se mi še ni zgodilo. In ta borba s sabo – ali bom nastop izpeljala ali se bom sesula –, to se mi še ni zgodilo do te oddaje. Če pa pogledam s strani imitacije, mi je bila največji zalogaj Lizzo – Juice. Imitirati glas pevke, biti v takšni opravi, plesati in imeti vso glavo v silikonu; zabavno, a hkrati zelo težko. 

Ste zaročeni, po šovu menda sledi poroka? Kdo vam bo pel, katera pesem vas bo spremljala na poti do oltarja oziroma matičarja? Boste povabili veliko gostov?

Kar zadeva poroko, boste vse izvedeli ob pravem času. (smeh)

Z Luko sta vse do zdaj skrbno čuvala zasebnost. Zakaj sta se glede tega premislila?

Vsi tisti, ki naju imajo radi in poslušajo najine pesmi, so dve najini največji skupni prelomnici v najinem življenju videli in slišali skozi glasbo; najprej skozi mojo pesem Mama in nato skozi Lukovo pesem To je to.