Kraljičini jubileji

Britanci so besni na Harrya

Nejc Simšič
25. 4. 2022, 20.24
Deli članek:

Njeno veličanstvo, britanska kraljica Elizabeta II., je dopolnila 96 let, rojstni dan pa praznovala v krogu družine in prijateljev na svojem posestvu Sandringham. Njeno praznovanje pa je pokvaril nihče drug kot njen vnuk, princ Harry.

Instagram
Harry in Meghan se imata z otroki v ZDA lepo, s čimer sta razburila Britance.

V čast kraljici je iz londonskega Hyde Parka in pristanišča Tower zadonelo 62 topovskih salv in 41 iz pušk. Praznovanje osebnega jubileja monarhinje pa je spet skalil princ Harry. Buckinghamska palača, ki je na kraljičin rojstni dan objavila prikupno fotografijo kraljice med njenima belima ponijema, naj bi se odločila, da ne bo več komentirala provokacij kraljičinega vnuka. Kraljeva družina in osebje, ki skrbi za kraljico, naj bi Harryju očitala »osupljivo aroganco«, ker je v najnovejšem intervjuju dejal, da se je želel prepričati, da je zaščitena. Potrpljenje z mlajšim sinom naj bi izgubil celo prestolonaslednik, princ Charles.

Ne želijo ga več videti

Profimedia
Na svoj osebni jubilej je posnela tudi to, zdaj že ikonično fotografijo.

Ni pa samo kraljeva družina tista, ki je besna na princa Harryja. Jezni so tudi Britanci, ki so napadli 'pobeglega' princa, ker je izjavil, da so Združene države Amerike trenutno njegov dom in da se za kraljičin platinasti jubilej ne bo vrnil v Veliko Britanijo. »Dom so za mene, vsaj v tem trenutku, Združene države. Tako se počutim,« je v intervjuju povedal princ Harry, susseški vojvoda, in dodal, da sta bila s soprogo Meghan sprejeta odprtih rok in da se imajo v Santa Barbari lepo. A prav izjava, v kateri je povedal, da je njegov dom Amerika, je šokirala Britance, ki so princu zvesti že od majhnih nog. Zato mu jasno in glasno sporočajo: »Ostani tam, kjer si. Tu nisi več zaželen. Britanska monarhija ima veliko več miru, odkar sta z ženo odšla čez ocean.«

Ogorčenje pa vlada tudi zato, ker ga junija menda ne bo na praznovanje kraljičinega jubileja.