Aleš Valič ne skriva svojih čustev

V ženo še vedno zaljubljen do ušes

D. D./revija Lady
24. 4. 2022, 10.05
Posodobljeno: 24. 4. 2022, 10.05
Deli članek:

Na premieri sta Aleša Valiča iz prve vrste spremljala njegov sin, tudi igralec Matic, ki smo ga videli tudi v seriji Najini mostovi, in žena Teja.

Osebni arhiv
Aleš Valič z ženo Tejo in sinom Maticem.

V Gledališču Koper so pred kratkim premierno uprizorili predstavo Morje sten. Gre za nadaljevanje pretresljive monodrame Stena v morju britanskega dramatika Simona Stephensa, ki je premiero doživela na lanskem Primorskem poletnem festivalu, v glavni vlogi pa se je izkazal Francesco Borchi. Nadaljevanje je na željo Borisa Cavazze, ki je režiral Steno v morju, napisal pisatelj in filmski režiser ter scenarist Goran Vojnović, ki je protagonistu, fotografu, možu in očetu Aleksu dodal še tastovo pripoved. Vlogo tasta je vrhunsko odigral Aleš Valič, na premieri pa sta ga iz prve vrste spremljala njegov sin, tudi igralec Matic, ki smo ga videli tudi v seriji Najini mostovi, in žena Teja.

Slednji je Aleš takoj po prejemu poklonil premiersko rožo. Da sta – kljub temu da sta lani praznovala že 30. obletnico poroke – še vedno zaljubljena do ušes, smo se lahko prepričali tudi ob njunem odhodu, saj sta se prijela za roke. Zakonca imata sicer še hčer Saro, ki pa je na Obalo ni bilo.