Burleska

VIDEO: Denis Avdić z vsemi topovi nad »briljanta včerajšnjega soočenja« Pirkoviča

R.T.
22. 4. 2022, 14.40
Posodobljeno: 22. 4. 2022, 15.13
Deli članek:

Po Sloveniji še vedno odmeva včerajšnja burleska na slovenski javni radioteleviziji, ki je potekala pod krinko zadnjega soočenja pred nedeljskimi državnozborskimi volitvami in pod taktirko voditelja Igorja Pirkoviča.

Zajem zaslonske slike
Denis Avdić

Pirkoviču, ki ne skriva simpatij do desne politične opcije in vlade Janeza Janše, so zadeve hitro ušle izpod nadzora, saj so eskalirale do te mere, da so predsedniki polovice političnih strank, ki so mu očitali nadvse klavrno vodenje predvolilnega cirkusa, drug za drugim korakali iz studia. Na dogajanje so se danes odzvali tudi v aktivu novinarje TVS, kjer so po poročanju STA soglasno ocenili, da »kakovost četrtkovega soočenja ni dosegala niti minimuma programskih standardov, ki bi morali veljati za javno radiotelevizijo.« V kolektivu zato od odgovorne urednice informativnega programa TVS Jadranke Rebernik in generalnega direktorja RTVS Andreja Graha Whatmougha zato zahtevajo odstop.

V bolj šaljivem tonu pa je soočenju svojo današnjo oddajo posvetil priznani zabavljač Radia 1 Denis Avdić, ki je na svojem Denis Avdić šovu Pirkoviča opisal kot »briljanta včerajšnjega soočenja.« Posnetek oddaje si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.