Zabava

Neobičajen duet, ki je bil sprejet z veliko navdušenja

N.S.
9. 3. 2022, 21.34
Deli članek:

Zvezda svetovne glasbene scene, edinstveni umetnik, kralj bosanskega sevdaha, Božo Vrećo, ki v Ljubljani vsakič razproda Cankarjev dom, je pred kratkim sprejel povabilo priljubljene hrvaške skupine Vatra za skupno sodelovanje.

Instagram
Kralj bosanskega sevdaha, svetovno znani glasbenik Božo Vrećo

Božo Vrećo, svojevrsten interpret sevdaha, je znan tako v Evropi kot tudi v svetu prav zaradi svoje edinstvene interpretacije glasbe.

Kako združitinezdružljivo, izbrisati vse meje in pregrade, kako biti hraber in kako biti svoboden – to vse so zgodbe, ki nam jih pripoveduje novi duet v pesmi Rum na usnama, katerega pobudniki so bili prav člani hrvaške skupine Vatra. »Naša nova skladba je dokaz, da se skupina Vatra na svojih glasbenih potovanjih nikoli ni branila drugega žanra, vedno si želimo prehajati te meje, tu ne vidimo ovir. Glasbo doživljamo na zelo svoboden način, ne želimo je predalčkati. Zelo smo počaščeni, da se nam je pri tej skladbi pridružil Božo Vrećo, ki je s svojo interpretacijo, pojavo ter predvsem s svojo iskreno in toplo človečnostjo pripomogel, da je pesem še bolj svobodna in brezmejna,« je povedal Ivan Dečak iz skupine Vatra. Božo Vrečo je dodal: »Sodelovanje s celotno ekipo je bilo izjemno zabavno, s čudovitim Ivanom, s fanti in fotografinjo Mare Milin, na snemanju smo se vživeli v vloge mornarjev, zelo smo se zabavali, se poljubljali in nasmejali do solz – vse v nekaj minutah. Časoplov zaljubljenosti, norosti in časa, retrospekcija nekih preteklih dni, ki so se zgodili v nekih prejšnjih, a vseeno naših življenjih. Na snemanju videospota je vse potekalo brezhibno, pa tudi v pristnem prijateljskem vzdušju, z veliko humorja.«

Duet, ki so ga Vatra in Božo poimenovali neobičajen ali nepričakovan, je dobil tudi navdušujoč videospot, ki nas popelje v temne globočine, med skrivnostne sirene in izgubljene mornarje. V naravnem okolju se je znašla Mirela Kardašević, svetovna prvakinja v potapljanju na dah, ki je uživala v vlogi morske sirene.

Mare Milin
Božo in Vatra so skupaj posneli pesem Rum na usnama.

Promo foto
Hrvaška skupina Vatra je z novo pesmijo sprejela drzno potezo in navdušila.