mama ji ni verjela

Evi Boto začela na vrhu, nato pa hitro pristala na realnih tleh

Eva Jandl
9. 3. 2022, 21.04
Deli članek:

Eva Boto je bila pred 10 leti plaha najstnica, ki se je povzpela na veliki oder Evrovizije. Kaj pa se je dogajalo po tem nastopu, ko je bila nenadoma znana in slavna, poleg vsega pa še najstnica?

Alesh Maatko
V Bakuju ni dosegla pričakovanj, a si je izborila mesto na slovenski glasbeni sceni.

Pevka Eva Boto je pri rosnih 16 letih postala znana in slavna, tudi izven slovenskih meja, saj je takrat zastopala Slovenijo na Evrovoziji. »Res je, glasbeniki gredo na Evrovizijo nekoliko kasneje v svoji glasbeni karieri, ko so že nekaj dosegli in si takrat zaželijo še tega nastopa,« nam je povedala Eva Boto, ki je bila leta 2012 v Bakuju najmlajša tekmovalka na Evrovoziji. »Jaz sem s tem nastopom na Evroviziji stopila v glasbeni svet. Spomnim se, kako sva leto pred nastopom doma skupaj z mamo gledali Evrovizijo. Nastopala je Maja Keuc, in sem ji rekla: mama, drugo leto bom pa jaz tam stala. Nisem si niti približno predstavljala, kako bom do tja prišla. A kmalu sem spoznala, da se je pravo delo začelo šele po tem, ko sem prišla domov, in sem se hitro znašla na realnih tleh, tako da niti nisem imela časa, da bi mi kaj slave stopilo v glavo. Bila sem nova na glasbenem področju in se nisem še znašla, iskala sem poti: s kom bom sodelovala, kakšne pesmi bom pela,« se spominja Eva svojih glasbenih začetkov izpred 10 let.

Namesto na žur s knjigami

»Ko sem bila stara okoli 19 let, sem poleti delala izpite, ker me pred tem pol leta ni bilo v šoli. Namesto da bi žurala kot moji vrstniki, sem bila celo poletje pred knjigami,« pa pove o svojih najstniških letih.

Osebni arhiv
Pravi, da ni imela časa, da bi ji takrat, pri 16 letih, slava stopila v glavo.