Zaljubljeni dvojec

Težko pričakovane novosti bosta Zala in Gašper razkrila na valentinovo

Eva Jandl
10. 2. 2022, 20.30
Deli članek:

Med evrovizijsko mrzlico sta v pričakovanju tudi naša nekdanja predstavnika, zaljubljeni glasbeni dvojec Zala Kralj in Gašper Šantl, ki težko pričakovani album obljubljata za valentinovo. Kako ustvarjata glasbo in zakaj sta se odločila za izdajo nostalgičnega vinilnega albuma?

osebni arhiv
Zala in Gašper z ljubezenskimi pisemci za 14. februar

Na praznik ljubezni, valentinovo, Zala in Gašper obljubljata novi album, ki ga opisujeta kot pismo ljubezni. Kako pa ustvarjata glasbo, skupaj ali vsak posebej, imata kakšen urnik ali se prepustita navdihu? »Prvotne ideje se navadno spomni en od naju in jo predstavi drugemu, potem pa jo skupaj razvijeva. Kadar nimava zastavljenih rokov, se pri ustvarjanju prepustiva toku in delava takrat, ko dobiva inspiracijo, ampak sva se naučila, da sva veliko učinkovitejša, če si vendarle določiva nekakšen rok, datum. Potem delava vsak dan vsaj osem ur,« sta nam povedala.

Morje nove glasbe

Za glasbene sladokusce sta svojo glasbo izdala tudi na nostalgičnih vinilnih ploščah oziroma vinilkah. Tudi sama najraje poslušata glasbo z vinilk? »Trenutno glasbo največ poslušava na pretočnih glasbenih platformah, ker se oba rada izgubiva v morju nove glasbe, ki je še ne poznava. Svoje najljubše glasbenike in albume pa z veseljem poslušava na vinilkah, ker to doda nek čisto drug občutek,« sta pojasnila glasbenika, ki sta sicer svoj prvi album na vinilkah že razprodala oboževalcem z vsega sveta.

Arhiv
Po Evroviziji sta si privoščila počitek, saj je bila zanju kar stresna izkušnja.