VSEGA PO MALO

Zakaj se Tanje Žagar kilogrami ne primejo?

Eva Jandl
3. 2. 2022, 05.44
Deli članek:

Čeprav zadnje čase Tanjo Žagar vidimo bolj kot ne v kuhinji, kjer ustvarja najrazličnejše torte in peciva ter domača kosila, se je kilogrami kar ne primejo, še več, svoje poporodne kilograme je že izgubila. Kako ji je uspelo?

Osebni arhiv
Poleg hoje, občasnega teka in domače telovadbe je pomembno, da si znamo vzeti čas zase in se takrat sprostiti.

Priljubljena pevka in dvakratna mamica Tanja Žagar ne skriva, da obožuje hrano, še posebno domačo. Je velika gurmanka in tudi spretna kuharica ter zelo rada pokaže svoje raznolike sladice, ki jih ustvarja doma v Ljubljani, za svoje oboževalce pa tudi razkrije recepte in postopke. Ne le sladke jedi, rada pripravlja tudi kosila, na primer pražen krompir, ajdove žgance, repo, pečenice in krvavice. »Kuhanje je del mojega življenja, ki me zelo navdihuje. Uživam v vsakem trenutku, ki ga preživim v kuhinji,« nam je povedala. Mnogi pa so opazili, da je uspešno izgubila vse nosečniške odvečne kilograme, ki so ostali od poletja, ko je drugič rodila. Vprašali smo jo, kaj je njena skrivnost, da ohranja vitko postavo ob dveh otrocih in pregrešnih sladicah, ki jih peče ...

Hoja, tek in kolo

»Jem vsega po malo, da je vedno zanimivo in pestro,« nam je povedala pred časom. »Rada imam predvsem sprehode, zadnje čase naredim kar okoli deset kilometrov na dan. Včasih tečem, v toplih mesecih me lahko vidite na kolesu ali rolerjih,« našteje Tanja, ki se rada tudi vzpne na kakšen hrib, telovadi pa kar doma. In spomnimo se, kako je po rojstvu prvega otroka, sina Karla, zaplesala v oddaji Zvezde plešejo; takrat je priznala, da ji je plesni trening prišel zelo prav, saj je z njim preprosto »stopila« odvečne kilograme.