Izbran med 750 kandidati

Naš igralec snemal oglas za prestižen avto na prestižni lokaciji

D.D./revija Lady
30. 1. 2022, 20.00
Deli članek:

Na začetku februarja pa se v vlogi odvetnika Boruta Zalarja vrača na male ekrane, natančneje na TV Slovenija, v drugi sezoni serije V imenu ljudstva, česar se zelo veseli.

osebni arhiv
Rok Vihar ob gledališču, televiziji in filmu rad zgrabi priložnost tudi za snemanje reklam.

Član SNG Drama Ljubljana Rok Vihar je nedavno že 288. odigral Anžeta v Linhartovi Županovi Micki v produkciji Prešernovega gledališča Kranj, katerega član je tudi bil sedem let. Kljub temu, da v tej vlogi nastopa že 20 let, to še počne užitkom in to v istem kostumu kot na premieri, edino škornje je moral zamenjati, ker so mu razpadli. Rok pa se ob televizijskih, filmskih in gledaliških vlogah zelo rad preizkuša tudi v reklamah.

Nastopil je v mnogih, večinoma za tuje tržišče, nedavno pa so ga med 750 kandidati izbrali za oglas za Porscheja, ki so ga posneli na Ferskih otokih. »Reklame rad snemam, ker velikokrat pridem v situacijo, da delam z izjemnimi režiserji, s katerimi drugače niti približno ne bi prišel skupaj. Tako sem pred kratkim na Hrvaškem snemal s Sašem Podgorškom, kar mi je bilo super. To mi je tudi velik izziv. Pa tudi pozornost publike je vedno krajša, tako, da slej ko prej bomo pri vseh stvareh pristali na reklamah in jaz sem to že začel početi,« v smehu pravi Rok.

No, nekaj časa ga bomo še lahko videvali v daljših formatih. V našem osrednjem gledališču si ga lahko ogledate v uprizoritvah Jacques in njegov gospodar, Učinek in Požigi, na začetku februarja pa se v vlogi odvetnika Boruta Zalarja vrača na male ekrane, natančneje na TV Slovenija, v drugi sezoni serije V imenu ljudstva, česar se zelo veseli. »To mi je zelo ljub projekt. Zelo rad imam Mangart in to ekipo. Zdi se mi, da smo zelo srčno delali tako prvo kot drugo sezono. Zelo sem vesel tudi odziva ljudi na serijo. Zelo je bila odmevna. Zaradi te serije so me kontaktirali tudi ljudje iz tujine in mi ponudili sodelovanje. Zelo zanimivo, kako je šlo to na široko in koliko je imela serija ogledov tudi potem, ko je že bila predvajana na televiziji. Ogledi na internetu so fascinantni. Mislim, da je trenutno še vedno med najbolj gledanimi serijami v arhivu RTV Slovenija,« Rok kar ne more skriti ponosa.