Dopolnila 40 let

Jasna Kuljaj spet na televizijskih zaslonih, v rokavu pa skriva še en projekt

Eva Jandl
29. 1. 2022, 20.30
Deli članek:

Jasna Kuljaj je že nekaj časa spet pred kamerami, zato je prav entuziastična, pravi. Med »pavzo« pa ni mirovala, ampak se je lotila prav posebnega projekta.

Blaž Vatovec
Jasna Kuljaj

Ob veliko medijskega pompa ste pred kratkim dopolnili 40 let. Bi si želeli, da bi novinarji pozabili na ta datum? Je življenje po 40. rojstnem dnevu kaj drugačno?

Zasebno ne maram preveč pompa, še posebej ne zaradi takih stvari, kot so obletnice. Ne zdijo se mi nek dosežek, nas pač doletijo. Treba jih je sprejeti. Našo »comeback« oddajo Pri Črnem Petru smo malce poživili tudi zaradi moje obletnice in tudi to je prispevalo k vsemu temu. Nimam kaj!  

Torej je res, Jože Potrebuješ nam je namreč vesel povedal, da vas bomo na pomlad znova gledali v oddaji Pri Črnem Petru.   

Drži! Oddaja Pri Črnem Petru se zelo kmalu vrača na zaslone. Glede tega smo entuziastični vsi, tako kot je Jože! Že kar nekaj časa pripravljamo novo sezono, gledalcem želimo dati tisto, kar mora razvedrilno-glasbena oddaja dati. Sprostitev in zabavo! Želimo, da bi bil Črni Peter čim bolj tak, kot smo ga zastavili na začetku. Vesel, sproščen, in da bi ljudem prinašal tako stare glasbene uspešnice kot novosti na sceni. Zelo zagovarjam dejstvo, da je treba ponuditi več prostora našim glasbenikom, in k sreči ga bo tudi z vrnitvijo oddaje Pri Črnem Petru več! 

S čim ste se ukvarjali v času, ko niste ustvarjali oddaje?  

Imela sem nekaj več časa za počitek. Toda nisem mirovala! Pripravila sem poseben program javnega nastopanja, s katerim lahko vsakogar pripravim do te mere, da si bo upal samozavestno stopiti pred kamere. Po dvajsetih letih nastopanja se je nabralo dovolj izkušenj, da jih lahko strnem v nekaj šolskih ur za tiste, ki se jim zdi, da bi jim to lahko prišlo prav. Zdaj se lahko obrnejo name.

H komu se zatečete, kadar vam je hudo, kdo vas najbolje potolaži?

Vam povem, da sem kar sama sebi najboljši tolažnik. Če si iskren do sebe in premoreš nekaj zdrave pameti, lahko sam sebi ogromno svetuješ. Več o tem lahko preberete v čudoviti knjigici z naslovom Človek samemu sebi, krasnega avtorja Antona Trstenjaka.

Kaj je najboljši nasvet, ki ste ga kdaj dobili, in kdo vam ga je dal?

Verjetno oče, nekje v zgodnjih pubertetniških letih. »Pamet v roke!«