Novoletna želja

Darja Gajšek zadovoljna, da lahko spet pozdravlja gledalce

Marjana Vovk
6. 1. 2022, 21.10
Deli članek:

Pevki in voditeljici Darji Gajšek se je že izpolnila velika (novoletna) želja: spet bo stala pred kamerami in vsak teden nagovarjala televizijske gledalce. Pravi, da je zaradi tega »polna entuziazma, sreče in ponosa«.

Adrian Pregelj
V svoji karieri je Darja Gajšek sodelovala pri več kot dvestotih TV-oddajah.

Ni skrivnost, kako nesrečna je bila Darja Gajšek, ko so predlani po sedmih letih ukinili oddajo Slovenski pozdrav, ki jo je vodila skupaj z Blažem Švabom – on je takoj dobil novo oddajo in novo sovoditeljico (Melani Mekicar), Darja pa je potegnila kratko. 32-letnica je bila zato neznansko vesela, ko je lani med počitnicami dobila svojo narodnozabavno oddajo, pa čeprav le kot mašilo med počitnicami Blaževe oddaje V petek zvečer. Ta ima premor tudi med januarjem in februarjem, zato na ekrane spet prihaja Darja s svojim Zimskim pozdravom.

Hvaležna in vesela

»Zelo sem vesela, da so me gledalci čez poletje podprli z lepo gledanostjo in da je vodstvo v tem videlo željo gledalcev po oddaji in naših petkovih druženjih. Veselim se vseh gostov, iskrivih zgodb pa tudi festivala Slovenska polka in valček, ki bo potekal v okviru oddaje,« je srečna Darja, da se ji je spet izpolnila želja po oddaji.

Zakaj jo kamere tako privlačijo? »Hvaležna in vesela sem vsakič znova, ko lahko zapojem in pozdravim pred malimi ekrani. V svoji karieri sem sodelovala v več kot dvesto televizijskih projektih, vsakič znova s ponosom in iskrivostjo. Naj gre za glasbeni pozdrav novemu letu, redna petkova srečanja ali vsakoletni glasbeni festivali, vsakič znova sem polna navdušenja, sreče in ponosa, da sem lahko s svojimi gledalci in poslušalci tudi prek televizijskih ekranov.«

Vesela glasba

Darja je decembra izdala svoj drugi studijski album Objemi me, ki je nastal v sodelovanju z Goranom Šarcem, možem pokojne dive Simone Weiss. Kakšne pesmi se sicer Darji podijo po glavi v teh čudnih časih? »Predvsem pesmi, ki me prevzamejo. To pa je odvisno od dneva. Zelo rada prisluhnem besedilu in nekako mora biti pri meni vse v harmoniji, da si pesem zavrtim večkrat. Imam pa raje pesmi, ki nosijo vesela sporočila, upanje, vero v to, da se na koncu vedno postavi vse na svoje mesto, ali pa ljubezenske. Nisem ravno velika privrženka preveč žalostnih, turobnih pesmi.«

osebni arhiv
Darja z možem Alenom in hčerko Emo