Pregled leta

Zvezde, ki so izstopale na družabnem parketu

Nejc Simšič
29. 12. 2021, 15.45
Deli članek:

Vzponi in padci domačih in tujih zvezdnikov so se tako ali drugače zgodili tudi letos. Za vas smo izbrskali sočne, zanimive, zabavne in tiste, ki so še posebno izstopali, ne glede na vzrok ali kategorijo.

Osebni arhiv
Nadiya Bychkova

REKORDERKA LETA

Po lanskem uspehu se je slovensko-ukrajinska plesalkaNadiya Bychkovatudi letos uvrstila na seznam Guinnessovih rekorderjev. Lanski rekord je osvojila s plesno figuro fleckerl, obrat na mestu za 360 stopinj, ki je značilen za dunajski valček, letos pa je zvezda britanskega šova Strictly Come Dancing v tridesetih sekundah naredila največ pravilnih plesnih korakov v izzivu pat-a-cake.»Ne morem verjeti. Spet mi je uspelo. Hvala za vse čestitke. Kakšen občutek je to, da sem kar dvakratna svetovna rekorderka.«

RAZHODI LETA

Leto, ki odhaja, je bilo v vseh pogledih zelo pestro za številne znane obraze. Mnogi so končali svoje ljubezenske zveze, razdrli zaroke in se ločili. Na slovenski sceni so najbolj odmevali ločitev Gorana Dragića in njegove Maje, ločitev Petra Graša in Danijele Martinović, ločitev Kim Kardashian in Kanyeja Westa, ločitev Severine in Igorja Kojića, razhod Ane Klašnja in Mihe Krušiča, ločitev Ize in Sama Logina ter mnogih drugih, ki so tako ali drugače obrnili nov list v življenju.

SVEŽI OBRAZI LETA

Na medijsko sceno je stopilo sedem uspešnih Slovenk, ki so svoja življenja razgalile v resničnostnem šovu The Real Housewives: Vražje dame. Čeprav niso vse nov obraz na sceni, smo jih lahko bolje spoznali v čisto novi luči – Špela Kastelic, Gordana Grandošek Whiddon, Nika Čukur, Pika Zrim, Andreja Medvedić, Carmen Osovnikar in Katarina Benček, vražje dame, ki so v šovu poskrbele tudi za dobrodelnost.

Ana Gregorič
Vražje dame

ŠKANDAL LETA

Na slovenskem medijskem parketu je nedvomno največ prahu dvignil škandal »Ocene sanjskega moškega«, ko je Gregor Čeglaj v spletni oddaji javno ocenjeval znane Slovenke in si privoščil kar nekaj neokusnih ter nizkih komentarjev. Sledil je val zgražanja številnih žensk, organizacij in podjetji, številni sponzorji pa so mu čez noč odpovedali pogodbe.

ZVEZDNIŠKE KNJIGE LETA

Če smo lani lahko brali veliko knjig znanih Slovencev in Slovenk, je to leto prineslo manj zvezdniške literature. Vseeno je novo knjigo predstavil lanski najbolj brani avtor pri nas, kreativec in fatalni moški Aljoša Bagola, ki je nedavno predstavil svojo drugo knjigo Srečo, prosim. Svojo tretjo knjigo Da bi sladko zaspala je izdala nekdanja voditeljica Alenka Kesar, novo knjigo je predstavil tudi radijec Miha Šalehar, otroško knjigo je izdala igralka Mojca Fatur in drugi.

m24.si
Iztok Mlakar je praznoval šestdeseti rojstni dan.

JUBILEJI LETA

Estradno leto so zaznamovali tudi številni jubileji in obletnice. Sedemdeset let je sredi novembra praznovala priznana igralka Jožica Avbelj; 60 svečk je na torti upihnil priljubljeni igralec in kantavtor Iztok Mlakar; 50 let so praznovali igralka Barbara Cerar, glasbenik Samuel Lucas in igralka Nina Ivanič; 40 let so dopolnili komik Ranko Babić, Pika Božič, Robert Kranjec in La Toya, 30 let pa sta med drugim obeležila pevca Alex Volasko in Rok Piletič.