Pravi, da je srečen človek

Michael J. Fox težko govori, a ostaja optimističen

T. L./revija Lady
8. 1. 2022, 10.25
Deli članek:

»Zdravnik, ki mi je leta 1991 postavil diagnozo, mi je napovedal, da bom lahko delal še deset let,« pravi 60-letnik: »Kljub temu sem imel še trideset delovnih let, igral sem celo bolnike s Parkinsonovo boleznijo," je povedal eden najbolj priljubljenih zvezdnikov Hollywooda.

Profimedia
Michael J. Fox

Michael J. Fox je brez dvoma eden najbolj priljubljenih zvezdnikov Hollywooda, ki je v svoji dolgi karieri zaradi navihanega nasmeška le redko igral negativce. Igralec, ki se že trideset let bori s Parkinsonovo boleznijo, pa je v intervjuju za revijo AARP Magazin povedal, da je še vedno zelo srečen človek, čeprav bo moral zaradi težav z govorom in spominom počasi nehati igrati.

»Zdravnik, ki mi je leta 1991 postavil diagnozo, mi je napovedal, da bom lahko delal še deset let,« pravi 60-letnik: »Kljub temu sem imel še trideset delovnih let, igral sem celo bolnike s Parkinsonovo boleznijo, na primer Loisa Canninga, odvetnika v seriji Dobra žena, tako da se ne bom pritoževal. Bolezen me je prizadela zgodaj, a žal mi je le, da nisem že takrat vedel, da je pred mano še dolgo, srečno življenje. Manj bi se obremenjeval. Parkinsonova bolezen je povsem nekaj drugega, kar ljudje mislijo. Ne gre samo za tresenje, veliko več simptomov je, tako kot bi krmaril ladjo v neurju, čeprav je zunaj miren, sončen dan. A mislim, da mi gre dobro, da se dostojanstveno boriva – Parkinson in jaz,« pravi zvezdnik, ki je lani izdal tudi svojo biografijo.