Kaskaderka

Dvojnica seks bombe je Slovenka!

Eva Jandl
8. 12. 2021, 19.50
Deli članek:

Tjaša Perko, najbolj znana slovenska kaskaderka, je svojemu naboru svetovnih zvezdnic, ki jih je zamenjala na filmskem platnu, ponosno dodala še zvezdnico Megan Fox.

Instagram/Tjaša Perko
Tjaša Perko v družbi Megan Fox. Pravi, da je bilo noro nastopiti kot dvojnica 35-letni zvezdnici.

»Bilo je noro biti dvojnica tej seks bombi,« je fotografijo, na kateri je z Megan Fox, komentirala Tjaša Perko. Zamenjala jo je v kaskaderskih prizorih četrtega dela filmske franšize Plačanci. »Ja, vsaj malo moraš biti podoben igralki,« je povedala Tjaša, ki je sicer v filmu že zaigrala namesto Salme Hayek in Naomi Watts, seveda pa je tudi tokrat njena vloga polna streljanja, pretepanja in adrenalinskih prizorov, kot so skoki z višine in dirkanje z motorji. Toda če mislite, da je to njen glavni dohodek, se motite. Žena nekdanjega slalomista Roka Perka in mama dveh sinov, Oskarja in Izaka Svaruna, pravi, da je kaskaderstvo nekaj, kar počne za dušo in s čimer razbija rutino, ki je ne mara; je hči znanega kaskaderja Roka Cvetkova, ki jo je tudi uvedel v svet kaskaderstva, doma pa imajo družinsko podjetje, agencijo za zaposlovanje.

Otroka imata adrenalinsko žilico

In kot je njo in njenega brata kot otroka v vratolomni svet kaskaderstva uvedel njun oče, sta svoja sinova v ta svet vpeljala Tjaša in Rok. Starejši Oskar, ki ima devet let, je že snemal reklame, mlajši, šestletni Izak Svarun, pa je že nastopil v filmu – skupaj sta dirjala na motorju, ona je zamenjala igralko, on pa je bil dvojnik igralkinega sina. Tjaša pravi, da sta oba sinova podedovala adrenalinsko žilico, zato ju brez razmišljanja vključuje v svoje delo.