Mako Komuro

FOTO: Nekdanja japonska princesa zapustila državo, ki ni mogla sprejeti njene ljubezni do plebejca

R.T.
14. 11. 2021, 11.06
Posodobljeno: 14. 11. 2021, 11.31
Deli članek:

Nekdanja princesa Mako je z možem Keijem Komurom zapustila rodno Japonsko.

Reuters
Mako Komuro je zapustila rodno Japonsko.

Mako, ki se zdaj piše Komuro, in Kei sta danes stopila skozi vrata letališča Haneda v japonski prestolnici Tokijo. Spremljala ju je množica, ki jima je mahala v slovo.

Mako in Kei, ki sta se poročila oktobra, ko je Mako tudi izgubila vse plemiške privilegije, sta se vkrcala na let za New York. Odslej bosta v Združenih državah Amerike živela kot navadna državljana.

Mako je bila za odhod oblečena v moder pulover in črne hlače, v rokah pa je trdno stiskala svoj potni list. Večino časa je gledala v tla. Njen mož je hodil korak pred njo, oblečen v temo modre kavbojke in zeleno jopo. Spremljala ju je varnostna služba.

Reuters
Mako in Kei Komuro sta ob spremstvu varnostne službe zapustila rodno Japonsko.

Ko se je letalo, na katero sta se vkrcala, začelo premikati po pisti, jima je majhna množica pomahala v slovo.

30-letni par se bo zdaj udomačil v ameriškem New Yorku, kjer bosta delala vsak v svoji odvetniški družbi. Oba sta namreč diplomirana pravnika.

Reuters
Pozdrav v slovo.

Kljub temu, da se člani cesarske družine v tradicionalistični japonski soočajo z mnogimi ovirami, če se želijo poročiti z osebo, ki ni del plemstva, je Mako vztrajala pri svoji odločitvi. “On [Kei] je nekdo, brez kogar ne morem živeti. Poroka je odločitev, ki jo morava sprejeti, če želiva dalje živeti zvesta sama sebi,” je dejala na novinarski konferenci po poroki prejšnji mesec. “Edino življenje, ki ga imam, želim preživeti z osebo, ki jo ljubim,” je tedaj dejal njen novopečeni mož Kei.

Reuters
Nekdanja japonska princesa Mako.

Mako Komuro ni prva japonska princesa, ki je poročila plebejca in zapustila dvor, je pa prva, ki so ji mediji namenili toliko pozornosti. Je tudi prva, ki je zavrnila 150 milijonov jenov (dober milijon evrov) “odpravnine”, ki jo članice cesarske družine dobijo, ko zapustijo dvor.