Pravi med slepimi

Baldwinu naj bi podtaknili naboj, s katerim je pokončal direktorico fotografije

R.T.
3. 11. 2021, 17.38
Posodobljeno: 3. 11. 2021, 17.42
Deli članek:

Šlo naj bi za sabotažo. Na delu naj bi bil maščevalni član snemalne ekipe.

Profimedia
Alec Baldwin

Naboj, ki je na snemanju filma Rust pokončal 42-letno direktorico fotografije Halyno Hutchins, naj bi podtaknil maščevalni član snemalne ekipe, je dejal odvetnik orožnice Hannah Gutierrez-Reed, Jason Bowles. Šlo naj bi torej za sabotažo.

»Vemo, da je v škatli s slepimi naboji bil vsaj en pravi, ki tam ne bi smel biti,« je dejal Bowles. »Domnevamo, da ga je tja nekdo podtaknil. Oseba, ki je to storila, je skušala sabotirati snemanje. Drugega razloga kot to ni – da bi med slepe naboje podtaknil pravega.«

Ko je rekvizit našel pot v roke ameriškega igralca Aleca Baldwina, je šla skozi roke več članov snemalne ekipe. In čeprav naj bi bila varna, je v njej bil vsaj še en pravi naboj, s katerim je Baldwin ne le ubil Hutchinsovo, ko je vadil rokovanje z orožjem, ampak tudi ranil režiserja Joela Souzo.

24-letna orožnica je v preteklosti že bila deležna kritik zaradi domnevne lahkomiselnosti; tako naj bi na snemanju filma The Old Way, ki še ni ugledal luč sveta, 11-letni igralki v roke dala orožje, ki ga predhodno ni preverila.