Resničnostni zvezdnik si je »izkopal grob«

Od sanjskega moškega do prostaškega Čeglaja?

Valentina Podgornik
2. 11. 2021, 20.30
Deli članek:

Minuli vikend se je vsa Slovenija – no, vsaj tisti na družbenih omrežjih – ukvarjala z Gregorjem Čeglajem, ki se je v enem od spletnih videev spravil na znane Slovenke in influencerke. In to na najnizkotnejši način. Sledila je drama in odpovedi pogodb!

Osebni arhiv
Gregor Čeglaj je primitivno žalil Rebeko Dremelj, Niko Zorjan, Katarino Benček, Ines Erbus, Nino Donelli, Gajo Prestor, tekmovalke šova Sanjski moški in številne druge.

Kdor je del družbenih omrežij, je zadnje dni lahko spremljal dramo glede Gregorja Čeglaja, ki je čez noč iz sanjskega moškega postal prostaški moški.

Gregor je bil gost pri znanem youtuberju Peru Martiću, ki je gostu pripravil izziv ocenjevanja znanih deklet, med katerimi so tudi tista, ki jih Gregor bolj ali manj dobro pozna. Pravila igre oziroma izziva so zajemala ocenjevanje na podlagi njegovega osebnega mnenja o zunanji podobi posamezne ženske. Čeglaj se je hitro vživel v gostiteljev žargon in začel ne le iskreno ocenjevati lepotic, pač pa tudi deliti žaljive in neprimerne komentarje, ki so povsem šokirali spletno publiko. Dekletom je večinoma delil nizke ocene, govoril je o prevelikih zadnjicah, Rebeko Dremelj je označil za »kobilasto«, pri Niki Zorjan pa je šokiral z opazko, da bi bilo potrebno za njene zobe vzeti »fleksarco«. Po uporu številnih žensk se je Gregor ponovno oglasil in se še bolj »porinil v drek«, saj se ni niti opravičil, razen Rebeki Dremelj, vendar je poudaril, da je zgolj iskreno ocenjeval dekleta glede na svoj osebni pogled, kakšna ženska je lepa v njegovih očeh. A izpostavljena dekleta ocenjevanja in komentiranja ne vidijo v tako nedolžni luči. V njihovih očeh in očeh širše javnosti gre namreč za javno poniževanje, žaljenje in norčevanje iz žensk.

ODPOVEDI POGODB

Sledile so številne javne odpovedi poslovnih sodelovanj z Gregorjem. Prvi so to storili pri Kozmetiki Afrodita, ki javno obsojajo kakršnokoli »bodyshamanje«, zato so z njim prekinili sodelovanje. Kot smo izvedeli, so se temu pridružila tudi druga podjetja, s katerimi je Čeglaj sodeloval, saj obsojajo njegove besede in ne želijo biti povezana s prostaškimi ljudmi. Čeglaj si je sodbo pisal sam, a kljub temu se ni iskreno opravičil, temveč še naprej prilival olje na ogenj. Na svojem profilu na Instagramu je med drugim objavil primitivne besede tistih, ki ga podpirajo, a dejstvo je, da je to, kar je storil, nedopustno in nesprejemljivo. Oglasili so se tudi z Inštituta 8. marec, feministične organizacije, ki se bori priti izkoriščanju, neenakosti, kršenju delavskih pravic in si prizadeva ustvarjati boljšo družbo. Zapisali so: »Sanjski moški, ki ocenjuje ženske na Youtubu. To je trenutek, ko bi se morali vsi slovenski mediji, podjetja in organizatorji dogodkov odločiti, da z Gregorjem Čeglajem ne sodelujejo več. Sodelovanje z njim je podpora prostaškega šovinizma in žalitev, ki jih oseba izkorišča za lastno samopromocijo.« Temu mnenju so več kot očitno sledili mnogi, Čeglaj pa še naprej pada globlje z vsako izjavo, napovedal je celo video v živo, kamor vabi vse ženske, ki so se uprle in obsodile njegovo nizkotno dejanje. A kdor se vsaj malo spozna na moralo in slovensko sceno, ve, da si bo Čeglaj s tem verjetno sam napisal zadnjo sodbo. Tisti najbolj kritični pa so prepričani, da je z njim na slovenski medijski sceni konec!