vedno pove, kar si misli

Ko je zbolela za rakom ščitnice, je popolnoma spremenila pogled na svoje življenje

Eva Jandl
2. 9. 2021, 20.20
Posodobljeno: 2. 9. 2021, 22.39
Deli članek:

Spoznali smo jo kot mis Slovenije leta 2001, danes pa je še pevka, podjetnica, blogerka in mama. Že 20 let uspešno pluje po slovenski sceni in za njo se še vedno ozirajo glave, saj Rebeka Dremelj vedno pove tisto, kar misli.

osebni arhiv
Pravi, da je medijski svet lahko zelo lep, a tudi zelo krut.

Julija ste praznovali 41. rojstni dan, a teh let nikakor ne kažete. Kako skrbite zase, za telesno in psihofizično kondicijo?

Hvala, čeprav se mi ne zdi, da jih ne kažem. (smeh) Počutim se sicer res kot 21-letnica, polna energije in entuziazma, polna volje do življenja. Čeprav zdaj dva meseca nisem skrbela za svojo fizično kondicijo, veliko sem pila, jedla in se lepo imela. To se pozna na mojem telesu in ne morem reči, da sem zadovoljna sama s seboj, a sem pomirjena in sprijaznjena sama s sabo, tako bom rekla. Zdaj sem na tem, da moram malo shujšati in se učvrstiti, saj se dobro počutim, če lahko oblečem karkoli in me nič ne tišči; takrat sem še bolj samozavestna in bolj polna življenja. Sem pa zato zadnje čase bolje poskrbela za psihično kondicijo, to poletje sem si vzela prosto. Vesela sem, da sem v takem položaju, da si to lahko privoščim.

Kako pa skrbite za lepoto, imate kakšen poseben lepotni recept? Ste naklonjeni tudi invazivnim ali pa neinvazivnim lepotnim posegom, ste kakšnega že imeli?

O svojih invazivnih in neinvazivnih posegih govorim, zame to ni tabu tema. Dokler sama služim svoj denar, sama plačujem in sem s seboj pomirjena in zadovoljna, ne vidim razloga, da o tem ne bi govorila. Lani sem imela blefaroplastiko, to je dvig odvečne kože z vek. Ko sem o tem spregovorila in napisala blog, se je za to odločilo več žensk, ker so imele podobne težave. S posegom sem zelo zadovoljna in ga priporočam vsaki, ki ima težave s povešenimi vekami. Sicer pa uporabljam kvalitetno kozmetiko za obraz, znano korejsko znamko, včasih tudi preizkusim kaj novega. Na nego obraza ne hodim, saj se mi zdi, da ob vsakodnevnem pilingu in negi dodatne ne potrebujem.

Odkrito ste tudi spregovorili o raku ščitnice, ki ste ga preboleli že pred časom. Pravijo, da takrat človek začne drugače gledati nase in na svet – se je to zgodilo tudi vam?

Res je, ko sem zbolela, sem začela na svoje življenje gledati popolnoma drugače. Takrat sem odrezala vse tiste, ki so mi jemali energijo in me izčrpavali. Oblikovala sem si krog ljudi, ki jim zaupam, jih imam rada in mi nekaj dajo. Zdaj imam zanesljive prijatelje, družino, s katero sem zelo povezana. Zdi se mi, da sem po raku ščitnice zgradila lepe odnose, na katere sem zelo ponosna, in to si štejem v velik uspeh.

Foto Bobo
Na 10. izboru za mis Slovenije je med 15 finalistkami naslov najlepše Slovenke osvojila takrat 21-letna Rebeka Dremelj.

Leta 2001 ste postali mis Slovenije. Kako se danes spominjate tega časa, bi šli znova po tej poti? Kaj bi svetovali dekletom, ki vstopajo v medijski svet?

Danes je medijski svet popolnoma drugačen kot pred 20 leti in ne morem dekletom dajati nasvetov, ker so temelji čisto drugačni kot včasih. Včasih je bil izbor za mis Slovenije res nekaj, kar je predstavljalo posebno titulo, ljudje so bili doma prikovani pred televizijske ekrane in gledali spektakel, glasbeniki so se borili, kdo bo nastopal s svojo glasbeno točko. Danes ni več tako, zdaj smo v dobi instagrama, tiktoka in podobnih zvezd. Po mojem mnenju so to instant zvezde, ampak vse, kar bi takim dekletom in fantom lahko svetovala, je, naj poskušajo ostati čim bolj na realnih tleh in naj jih slava ne ponese v višave, saj je ta medijski svet narejen tako, da si včasih gor, včasih dol. Če si ves čas malo na realnih tleh, uživaš v lepih stvareh, ki se ti zgodijo, in ne poletiš na njih, takrat je medijski svet lahko zelo lep. Sicer pa je lahko zelo zelo krut. Torej, ostati je treba na realnih tleh, se zavedati, od kod prihajaš in kdo si bil, preden se je uspeh zgodil, ter naj ne pozabijo na sočloveka.