V družbi zvenečih imen

Nika Kljun in pop ikona Paula Abdul sta veliki prijateljici

Eva Jandl
19. 8. 2021, 21.00
Deli članek:

Svetovno znana plesalka in koreografinja Nika Kljun se je oglasila iz Los Angelesa v Kaliforniji, kjer sodeluje s svojo prijateljico, ameriško zvezdo Paulo Abdul.

osebni arhiv
S pop ikono Paulo Abdul sta postali dobri prijateljici.

Nika Kljun je slovenska plesalka in koreografinja ter ambasadorka plesa, ki si je v Združenih državah Amerike ustvarila kariero in je danes mednarodno priznano ime v plesnem svetu. Čez lužo, v plesni meki Los Angelesu in Hollywoodu, žanje velike plesne uspehe in sodeluje z največjimi in najslavnejšimi zvezdami tega časa, z nekaterimi od njih pa jo veže tudi tesno prijateljstvo. Med njimi je Paula Abdul, znana pevka, plesalka in osebnost iz ameriških televizijskih šovov. Pred dvema letoma je Nika zanjo sestavila koreografijo za nastop na podelitvi glasbenih nagrad Billboard v Las Vegasu. Po podelitvi sta ostali v stikih in stkali prijateljske vezi.

PROMOTORKA UMETNOSTI

Tako je Nika ponosno sporočila, da jo je Paula povabila na predstavo umetniškega festivala v Laguna Beach v Kaliforniji, kjer želijo s programi in sponzorstvi spodbuditi mlade za umetnost in kulturo, kar je našo plesalko navdušilo, še posebej ji je bilo všeč, da je bila večina nastopajočih umetnikov prostovoljcev. »Bila je izjemna izkušnja in v čast mi je bilo biti med ljudmi, ki resnično cenijo moč in pomen umetnosti.« Posebej pa se je zahvalila Pauli. »Imeti v svojem življenju ljudi, kot je Paula, je tisto, kar je vredno ceniti.« 

V DRUŽBI ZVENEČIH IMEN

V svoji plesni karieri je Nika plesala ob največjih zvezdah tega časa, med njimi so Sia, Enrique Iglesias, Beyonce, Jennifer Lopez, Justin Timberlake, Britney Spears, Donna Summer, Pitbull. Svojo pot je začela v plesnem studiu svojih staršev v Ljubljani in dokazala, da lahko plesalka iz tako majhne države doseže mednaroden uspeh, s čimer je tlakovala pot tudi drugim plesalcem iz manjših držav.

Facebook
Plesala in koeografirala je že za številne zvezdnike, med drugim tudi za Justina Bieberja.