V nemilosti Andreja Graha Whatmougha

Se Zvezdana Mlakar poslavlja? "To je zaušnica mojemu delu"

R.T.
12. 8. 2021, 13.47
Posodobljeno: 12. 8. 2021, 13.51
Deli članek:

Generalni direktor RTVS Andrej Grah Whatmough si želi ukiniti Zvezdano.

Mateja J. Potočnik
Zvezdana Mlakar

Po tistem, ko se je v nemilosti generalnega direktorja RTVS Andreja Graha Whatmougha znašla direktorica TVS Natalija Gorščak, se je izkazalo tudi, da želi ukiniti tudi pogovorno oddajo Zvezdana. Kot je ob tem zapisala njena voditeljica Zvezda Mlakar, se ji o tem "ni niti sanjalo".

"Je to zaušnica mojemu delu? Ga slabo opravljam? Kje grešim? Bi lahko bilo še bolje?" se je spraševala v zapisu na facebooku, ki jo objavljamo spodaj.

"Moji pogovori z gosti so iskreni, na vsakega se dobro pripravim, zaupajo mi, povedo vedno veliko več, kot si mislim. V vsakem sem do zdaj našla neverjetno bogastvo. Iz vseh svetov jih izbiram, podpiram in širim filozofijo dialoga, strpnosti, razumevanja. Ustvarja se vedno večji krog ljudi, ki nam prisluhnejo, me spremljajo, mnogi mi celo napišejo, da smo jim s pogovori spremenili življenje? Da je to še ena od redkih oddaj, ki jo spremljajo na tv. Da je to oddaja, o kateri se pogovarjate ob kavi," je zapisala in nadaljevala: "Snemam dve oddaji hkrati, da so produkcijski stroški nižji. Za vsako oddajo zagotovimo sponzorja, ki v celoti pokrije moj honorar. In "moja" drobna pogovorna oddaja se praviloma tedensko znajde med najbolj gledanimi oddajami na spletu (rtvslo.si), v družbi glamuroznih showov, pompoznih športnih dogodkov, političnih prerekanj, visokoproračunskih filmov in serij … drobna pogovorna oddaja o življenjskih stvareh. Oddaja, v kateri si prisluhnemo!"

Kot je strnila na koncu, je žalostna. "To je zaušnica mojemu delu in vsem, ki verjamete v to oddajo," je še zapisala, preden je vse pozvala, naj svoje mnenje naslovijo kar na RTV.