Primer iz Dalmacije

Tako so jih prevarali na hrvaški obali, pa niso prvi

R.T.
12. 8. 2021, 14.01
Posodobljeno: 12. 8. 2021, 14.05
Deli članek:

Na hrvaški obali nastanitveni objekti pokajo po šivih. Prihaja tudi do prevar.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Pomladi in v začetku poletja so bile razmere zaradi epidemije koronavirusa in z njim povezanih ukrepov negotove. Sobodajalci so bili veseli rezervacij, čeprav so morali znižati cene. Proti koncu julija pa se je povpraševanje povečalo. Turisti so bili za nastanitev pripravljeni seči globlje v žep, v promet gredo tudi uborne sobice.

Peščica sobodajalcev je potegnila podle poteze. O eni izmed njih poroča spletni portal Slobodna Dalmacija. Bralec iz Kaštelov jim je sporočil, da je pred dnevi po zvonjenju odprl vrata in zagledal prepotene mladeniča in mladenki. Dva danska para sta potožila, da se jim gostitelj ni javil na telefon, niti jih ni pričakal na letališču v Splitu, kot so bili zmenjeni. Ko so ga končno priklicali po telefonu, jim je dejal, da jim mora odpovedati rezervacijo. Skliceval se je na korono, na nepredvidljive razmere, na zahteve oblasti, bralec Slobodne Dalmacije pa ima bolj verjetno razlago. Pretkani sobodajalec je najbrž ugotovil, koliko bi lahko z oddajo zaslužil zdaj, zato je odpovedal rezervacijo.

Dobri bralec je nato klical, vendar bi v Splitu lahko dobili samo izbo, čumnato za 240 evrov na noč, kar pa je tudi za Dance predrago. Dobri bralec se je izkazal s čudovito gesto. Mladim ljudem je ponudil zastonj sobo za prenočitev, pripravil jim je večerjo in zajtrk, naslednji dan pa jim na bližnjem otoku priskrbel cenovno ugodno nastanitev.