Slovenska estrada na počitnicah

Počitnice znanih Slovencev na barkah, čolnih, jadrnicah, jahtah in križarkah

Eva Jandl
5. 8. 2021, 20.01
Deli članek:

Kot novi trend med estradniki so se letos pojavila potovanja s križarkami, ki nudijo mnogo luksuza in brezskrbnosti. No, mnogi še vedno prisegajo na vožnjo s čolni ali barkami do priljubljene plaže, drugi pa se podajo na avanturo z jadrnico ali prestižno jahto.

osebni arhiv
Za Giannija Rijavca je njegova šestmetrska barka mir in dopust.

Hajdi Korošec Jazbinšek, nekdanja otroška zvezda, se je po počitnicah na letos tako priljubljeni Korčuli z družino odpravila na križarjenje. Vkrcali so se na ladjo z imenom Costa Firenze, Hajdi pa je sledilcem takoj pokazala, kakšna je njihova kabina, in rečemo lahko le, da so časi skromnih namestitev na križarkah že zdavnaj mimo. 

osebni arhiv
Hajdi z možem in sinovoma.

S križarko se je ob italijanski obali odpravila tudi voditeljica in učiteljica italijanščine Oriana Girotto, ki ji je slovenski predstavnik ponudil sodelovanje na potniški križarki. Na popotovanje se je odpravila z mlajšim sinom Edvardom, saj sta njen partner Matic in starejši sin Aleks te dni na odrih, oba kot glasbenika, ki bosta nadoknadila vse odpadle nastope.

osebni arhiv
oriana girotto

Najbolj luksuzno pa zagotovo po morju potuje slovenski kriptomilijonar Damian Merlak: 43-metrska prestižna superjahta z imenom Eva je trenutno na Hvaru, pluje pa pod zastavo Gibraltarja. Po dostopnih podatkih tako plovilo stane več kot 24 milijonov evrov, tedenski najem pa znaša več kot 200 tisoč evrov. Na njej Damian gosti večjo druščino, med njimi tudi tri tekmovalke razvpitega šova Sanjski moški.

osebni arhiv
Damian Merlak na svoji 43-metrski superjahti Evi.
LE GALEBI IN VALOVI

Na svoji šestmetrski barki kot vsako leto preživlja dopust tudi glasbenik in mirovnik Gianni Rijavec skupaj z ženo Patricijo. »To je moj dopust in moj mir. Bereva, počivava, jaz včasih vržem trnek v morje. Pa seveda imam s seboj vedno kitaro, kar nekaj pesmi se je rodilo sredi morja, kjer ne slišišničesar razengalebov in valov.«

Pevka Nika Zorjan nam je zaupala, da je na čolnu preživela čudovit dan, ki se ni končal najbolje, saj je »fasala« morsko bolezen. 

osebni arhiv
Nika Zorjan

S čolni se rada prevaža tudi pevka Alya.

Osebni arhiv
Alya se s čolnom odpelje na samotno plažo.

Jernej Tozon, pevec Čukov, se je tradicionalno že devetič odpravil na jadranje s svojo fantovsko druščino.

osebni arhiv
Že deveto leto se je Jernej Tozon podal na jadranje s prijatelji.