O svoji najtežji vlogi

Maja igrala žensko, ki poje partnerja

Marjana Vovk
13. 4. 2021, 06.58
Deli članek:

Igralka Maja Blagovič, ki jo poznamo kot Marijo iz Ene žlahtne štorije, zdaj pa igra slikarko Fani v šovu Pri Črnem Petru, se je v svoji karieri prelevila že v številne like, nas pa je zanimalo, katera vloga je tista, v kateri se je najtežje znašla.

m24.si
Maja Blagovič pravi, da slej kot prej vzljubi vsako svojo, še tako čudno vlogo.

Maja se odlično znajde tako v dramah kot komedijah in zatrjuje, da ji sicer nobena zvrst ni bližja, a je vesela, da lahko zadnja leta večkrat izživi in pokaže tudi svojo komično plat (tako kot jo je na primer pri Mariji iz Ene žlahtne štorije), saj je na začetku kariere večinoma dobivala bolj resne vloge. Šestdesetletnica se je na svoji igralski poti vživela tako v vzvišene aristokratske dame kot preproste gospodinje in pravi, da so ji vse vloge, ki ji tako ali drugače prekrižajo pot, zelo drage in jih ustvarja s srcem.

Planet TV
Kot Fani v oddaji Pri Črnem Petru.

A ena najbolj srhljivih in težko ulovljivih je bila zagotovo vloga ženske, ki je iz ljubezni pojedla svojega moškega, ki jo je leta 2002 igrala v monodrami Za grižljaj ljubezni v Slovenskem stalnem gledališču Trst (tu je vztrajala dolga leta, a napoveduje, da ga zdaj počasi zapušča in odhaja na svobodo). Predstava je nastala po znameniti knjigi Slavenke Drakulić Okus po moškem. »Najbolj mi je bilo težko, ko sem igrala žensko, ki iz ljubezni poje svojega ljubimca (seveda v dogovoru z njim). Ni mi bila ravno blizu, že ob misli na kaj takega me je oblila groza,« igralka prizna, da se je sprva le težko vživela vanjo in ni mogla povsem razumeti njenih dejanj, pa čeprav so izvirala iz čiste ljubezni. »So vloge, ko na začetku enostavno ne veš, kaj bi z njimi, potem pa jim počasi zlezeš pod kožo. Tudi ta vloga mi je bila na koncu zelo draga in sem kljub vsemu razumela žensko, ki je pojedla svojega moškega,« pove v smehu.