Družina

Nika Zorjan priznala, da se kdaj tudi skregajo

Eva Jandl
24. 3. 2021, 19.02
Deli članek:

Pevka Nika Zorjan ima svoje domače vedno blizu: oče je basist v njenem bendu, sestra Eva poje spremljevalne vokale. S seboj pa ima vedno tudi motivacijske knjige ...

Osebni arhiv
Nika Zorjan

Nika Zorjan (28) je vedno ponosno govorila o navezanosti na družino v svojem Prekmurju. Tudi karantene je preživljala tam, pri starših pa živi tudi njena psička Lili. »Doma sem uživala v domači hrani in počivala ter se družila z družino. Zdaj sem že nekaj časa spet v Ljubljani,« nam je povedala Nika, ki se v Ljubljani posveča treningom in bere motivacijske knjige, ki so jo naravnost zasvojile. Ko je še bila v šoli, ni rada brala knjig, a ko je odkrila motivacijske knjige, so jo popolnoma navdušile. »Me motivirajo in spravijo v dobro voljo,« pravi. Sicer pa si knjigo vedno kupi, da jo ima doma in jo lahko večkrat prebere, nam je povedala.

ROJENA V GLASBENO DRUŽINO

Profesorica razrednega pouka pravi, da zelo uživa v poučevanju petja. »To mi je v veliko veselje, zelo se navežem na otroke, in ko vidim, kako napredujejo, sem nanje ponosna.« Tudi sama je odraščala z glasbo – njen oče Janez Zorjan je član prekmurske zasedbe Nova legija, formalno glasbeno izobrazbo pa je pridobivala na murskosoboški glasbeni šoli, kjer se je učila igrati na klavir. »Oče me je navdušil nad glasbo, ko sem bila še deklica,« se spominja. Mama Lidija in oče Janez sta prvorojenki Niki vedno pomagala pri uresničevanju njenih sanj, da bi postala pevka, in sta se na začetku njene glasbene poti zadolžila, da bi k temu pripomogla. Sicer pa smo očeta že lahko opazili v njenih videospotih, saj je del njenega benda, kot basist, in prav tako sestro Evo, ki poje spremljevalne vokale. »Smo veliko časa skupaj, sploh ko nastopamo. Res je, da se kdaj skregamo, a vseeno tega ne bi za nič zamenjala,« pove Nika. Tako je zdaj izrazila svojo hvaležnost in posnela pesem, ki govori o brezpogojni ljubezni med očetom in hčerko. »Biti ljubljen zato, ker si, in tak, kot si, je najlepši občutek na svetu. Ob sebi imam ljudi, ki me imajo radi, ljudi, pred katerimi sem lahko jaz, z dobrimi in malo manj dobrimi lastnostmi,« pojasnjuje Nika, ki je navdušila tudi z videospotom, v katerem sta zgodbo očeta in hčerke uprizorila igralec Robert Korošec, zvezda serije Najini mostovi, in deklica Lanai.