Sočno

Kraljica Elizabeta Andrewu odpusti veliko več kot Charlesu

N.S.
23. 3. 2021, 21.34
Deli članek:

Luč sveta je ugledal nov dokumentarni film Kraljica Elizabeta: Ljubezen, čast in krona, ki razkriva, da je kraljica bolj naklonjena sinu Andrewu kot Charlesu.

Profimedia
Zelo jasno je, kdo od kraljičinih otrok je mamin ljubljenec – sin Andrew.

Avtor dokumentarnega filma Clive Irving trdi, da 94-letna monarhinja nikoli ni zares razumela prestolonaslednika Charlesa.

»Od nekdaj je bolj ljubeča do Andrewa kot do Charlesa, Andrewu tudi odpusti veliko več kot Charlesu. Kraljica Elizabeta svojega najstarejšega sina princa Charlesa ne razume, njegovo vedenje in dejanja jo begajo ter jezijo, medtem ko je veliko bolj navezana na svojega srednjega sina, princa Andrewa, kontroverzno osebnost, ki je vedno v središču škandalov,« je povedal Irving in ob tem ciljal na obtožbe o spolnih zlorabah, ki so doletele princa Andrewa, nekdaj dobrega prijatelja zloglasnega Jeffreyja Epsteina.

Profimedia
Večina je prepričana, da princ Charles nikoli ne bo dorasel kraljičinim pričakovanjem.

Andrew je sicer zaradi tega odstopil od opravljanja kraljevih dolžnosti in izginil iz javnosti, a se je, kot kaže, izognil preiskavam. Prav to ščitenje sina pred roko pravice pa britanski kraljici mnogi zelo zamerijo. Andrewa, vojvodo yorškega, so v dokumentarcu poznavalci kraljeve družine opisali kot »glasnega in arogantnega, obenem pa zelo šarmantnega, ko to želi biti«. Nov dokumentarec o britanski kraljevi družini raziskuje odnos kraljice do njenih sinov in trdi, da ima kontroverzni Andrew pri njej največ zaščite.