Preiskava

Kdo je umoril Slavca Knaflja? Je šlo za maščevanje?

M.R.
24. 3. 2021, 18.30
Deli članek:

Policisti še iščejo krvnika 77-letnega moškega, ki so ga v petek našli hudo poškodovanega v vasici Zgornje Duplice nad Grosupljim. Reševalci so mu sicer nudili potrebno pomoč, a je bilo prepozno, nesrečnik je umrl na kraju zločina.

Sašo Švigelj
Policija za zdaj še tava v temi in nima osumljencev.

Policisti so prijavo prejeli v petek ob 12.30. Kmalu se je izkazalo, da gre za umor. Po neuradnih podatkih so za zdaj še neznani storilci 77-letnika zvezali in mučili do smrti.

Kot je povedal Gregor Mlakar, vodja oddelka za krvne in seksualne delikte sektorja kriminalistične policije PU Ljubljana, so policisti kraj dogodka nemudoma zavarovali in kaj kmalu se je izkazalo, da je smrt posledica kaznivega dejanja. Poleg policistov in kriminalistov sta se ogleda udeležili preiskovalna sodnica in državni tožilec. Policija širšo okolico kraja zločina še preiskuje. Zaradi interesa preiskave Mlakar sicer ni mogel razkriti vseh podrobnosti. Storilec kaznivega dejanja umora, za kar je predvidena kazen najmanj 15 in največ 30 let zapora, še ni znan, na policiji za zdaj nimajo konkretnih osumljencev.

Brez denarja in sovražnikov

Na novinarsko vprašanje glede govoric, ki se širijo po Grosupljem, da naj bi bila smrt 77-letnika nekakšno maščevanje pripadnikov romske skupnosti, je Mlakar odgovoril, da je preiskava zastavljena širše, pregledujejo pa tudi te možnosti. »Preiskujemo zelo široko, saj ne bi želeli, da nas kakšna informacija zavede in gre preiskava v napačno smer,« je dejal. Pokojni Slavc Knafelj je bil človek svoje vrste. Živel je v gozdu, v nekakšni baraki nekaj sto metrov stran od prvih hiš. Med domačini je bil sila priljubljen, bil je zagrizen kolesar, sovražnikov naj ne bi imel, pa tudi denarja ne.