zvezdniška trenerka

Znana Slovenka o izgubi očeta: Podoživljam njegove zadnje besede, njegov zadnji stisk roke

R.T.
21. 3. 2021, 16.13
Posodobljeno: 21. 3. 2021, 16.56
Deli članek:

Očeta je izgubila pred enim letom.

Dušan Dikič Lajovic
Nataša Gorenc

Naša zvezdniška trenerka fitnesa Nataša Gorenc, ki je k vadbi zagrizeno spodbujala tekmovalce v šovu The Biggest Loser, je včeraj na družbeno omrežje objavila čustven zapis o izgubi očeta, ki je preminil pred enim letom. 

"Mislim, da nisem edina, ki sem zadnje dni čutila tisti občutek globoke žalosti, tesnobe. Kar nekaj ljudi mi je reklo, da je nekaj v zraku. da jih tišči in stiska v prsih. Tragične zgodbe, ki so se zgodile nedavno so nas vse močno prizadele. Mislim pa, da smo se se vsi nekje globoko v sebi začeli zavedati, da se je svet spremenil, da ne bo nikoli več kot je bilo, na mnogih nivojih. Sama v tem obdobju podoživljam, kako je eno leto nazaj, naš ati, odšel za vedno. Podoživljam njegovo borbo ves čas bolezni, njegove zadnje besede, njegov humor in dostojanstvo tudi na smrtni postelji, ko mu je kri zalivala telo, njegov zadnji stisk roke in nenazadnje za vedno njegov zadnji vdih in izdih. Čutim žalost, a še bolj kot to, čutim hvaležnost! Hvaležnost, da je bil moj fotr "one of a kind" in da smo lahko bili ob njem in mu po svojih močeh lajšali trpljenje, da je odšel v domačem okolju, obkrožen s svojimi najbližjimi. Vem, da marsikdo nima te možnosti v teh časih in se mi zanje trga srce. Na nek način sem pomirjena, ker gre za življenjski cikel. Vsi se bomo enkrat poslovili. A ne energija, ki kroži med nami! Energija živi naprej, prisotnost v tem trenutku, ne glede na fizično telo, v drobnih gestah, mislih, besedah in dejanjih. Vsega, kar smo se kdaj "dotaknili", kar smo dobrega naredili, živi naprej, skozi generacije," je zapisala in dodala, da tudi sama sedaj večkrat stori tako kot bi storil njen oče - se ne zapleta v prepire, zamahne z roko in se umakne.

"In vem, da se tam nekje za mavrico igrajo naprej vsi otroci, ki so odšli prezgodaj. Te prelepe duše in vse živali, ki so nas imele brezpogojno rade. Dokler se spet ne srečamo," je zaključila in objavila fotografijo iz otroških let, na kateri v naročju drži mačko.