Astro

Vse o Ovnu: ko je nekaj težko, zanj šele postane sladko

sn
21. 3. 2021, 16.00
Posodobljeno: 21. 3. 2021, 16.19
Deli članek:

S prihodom pomladi je prišel tudi vzpon ognjenega astrološkega znamenja ovna na prestol vladarja z neba.

Profimedia
oven

Oven je kardinalno ognjeno znamenje in kot prvo pomladno znamenje simbolizira pobudnika novega življenja, zato je vedno v vsem prvi in ima izjemne vodstvene sposobnosti.

Odlikujejo ga fizična moč, izjemen pogum, optimizem ter želja po dokazovanju in samostojnosti. Ovni običajno v odnosih izžarevajo energijo, strast, dinamiko in so vedno pripravljeni na akcijo in pustolovščino.
Ker so bolj vročekrvne narave, se lahko hitro znajdejo v kočljivem in neugodnem položaju. Kot vsa ognjena znamenja so nekoliko nestrpni, toda prav v teh lastnostih je njihova karizma, saj so izjemno domiselni in nepredvidljivi.

VEDNO VZNEMIRLJIVI
Ovnom so partnerjeva čustva zelo pomembna, obenem pa jim je pomembna lastna zadovoljitev. Svojemu partnerju so v močno oporo, spodbujajo ga in mu pomagajo. Le kdo ne bi ljubil takega znamenja? Je pa tudi res, da je naše drage ovne pogosto težko razumeti, saj so zelo impulzivni. Zmanjkuje jim potrpljenja za tiste, ki niso spontani ali hitri.
Zaradi neposrednega pristopa so lahko dostikrat grobi in prepirljivi, a ko zadeve razčistijo in se strasti pomirijo, so pripravljeni takoj odpustiti in hitro pozabiti zamere. Življenje z ovni je vsekakor vznemirljivo, a ob sebi nujno potrebujejo ljudi, ki jih bodo znali opozoriti na drobne, lepe stvari, ki jih zaradi ihtavosti včasih spregledajo.

VEČNI PUSTOLOVCI
Ker so impulzivni, temperamentni in zelo odkriti, lahko dobite občutek, da jim je vseeno, ko vas prizadenejo. Če nimate »debele kože«, se jim raje izogibajte. Poleg tega so oblastni in vsiljujejo svoje mnenje, vendar vas bodo bogato nagradili, če boste sprejeli njihove slabosti. Zaljubijo se hitro in strastno. Radi prevzamejo nadzor v vsaki situaciji, saj so večni optimisti in verjamejo v dobre rešitve, a kaj, ko hitro izgubijo potrpežljivost ali zanimanje, zato svoje zamisli le redko izpeljejo do konca. Ne nazadnje so pustolovci in lovci, vajeni razkazovati moč, in ne taktični strategi, ki se bojujejo nekje v ozadju.  

KAKO JIH OSVOJITI
Bojeviti planet Mars je ovnov vladar. Če ga želite zapeljati ali pritegniti njegovo pozornost, mu morate biti potemtakem v izziv, ga nekako izzvati. Od vseh astroloških znamenj ovne še najbolj privlači to, da »mora biti kaj težko, da postane sladko«. Ovni radi svoj plen lovijo, da ob tem občutijo vznemirjenje. Njihovo pozornost tako najbolj pritegnete z drznostjo in iskrenostjo. Toda to ne pomeni, da morate v celoti razkriti svoje občutke. Bodite vroče-hladni.
Ovni težko koga pohvalijo, čeprav pohvalo tudi sami potrebujejo, da vedo, kako edinstveni so. S tem si lahko povečate njihovo zaupanje. Vendar bodite pri pohvalah iskreni, saj hitro zaznajo, kdaj kdo laže ali pretirava.
Pravzaprav, iskrenost in neposrednost sta vse, kar potrebujete, da osvojite ovna. Pokažite mu, da ste prav tako kot on polni življenjske energije. Bodite drzni, spontani, ne bojte se tveganja ter z besedami in dejanji sporočajte, da ste vedno pripravljeni na takšne in drugačne pustolovščine.
Če želite osvojiti ovna, ne čakajte le na njegove pobude. Vzemite vajeti v svoje roke in mu predlagajte, da gresta skupaj na bungeejumping, hojo po žerjavici, na izlet v neznano, nekaj, kar je za adrenalinskega in dinamičnega ovna vznemirljivo.
Očaran bo nad tem, da ste se vedno pripravljeni zabavati in se prepustiti življenjski strasti. Vendar bodite previdni: ne dajte mu občutka, da ga želite osvojiti. Pobudo prepustite njemu. Oven potrebuje nenehen izziv, prav tako pa želi imeti nadzor. Torej, izzivajte ga! Najbolj cenijo odkritost, zato je pomembno, da niste preveč rakovsko pokroviteljski. Pravzaprav ni pomembno, kaj govorite, pomembnejše je, da to poveste odločno, a mirno, brez napetosti.

ZANIMIVOSTI

Ujemanje

Ovni se najbolje ujamejo s tistimi, ki so rojeni v znakih strelca, tehtnice, leva in vodnarja. 

Domovanje

Dom si naredijo točno takega, kot si ga želijo. Radi podirajo stene, spreminjajo osnovne namene prostorov in dajejo svoj pečat.

Denar

Ovnom je denar le sredstvo, da pridejo do vsega, kar si želijo. Znajo ga hitro zaslužiti, še hitreje porabiti, pri tem pa se ne obremenjujejo ne pri prvem ne pri drugem.

Kariera

Ne potrebujejo uradnega naziva, dovolj jim je, če prejemajo več denarja kot drugi ali imajo službene bonitete, ki jih znajo tudi dobro izkoristiti.