Zabava

Za pevsko kondicijo doma poje karaoke

Eva Jandl
28. 2. 2021, 21.00
Deli članek:

Mišo Kovač je sam dejal, da je romantični dalmatinski pevec Alen Nižetić odličen interpret njegove glasbe in celo njegov naslednik, in tako je Alen posnel tudi to priredbo znane pesmi.

Osebni arhiv
Alen je za svoje oboževalce poslal pozdrave iz Splita, kjer najpogumnejši že skačejo v morje.

Priljubljeni dalmatinski pevec Alen Nižetić je nedavno s priredbo pesmi Sutra mi sude legende hrvaške zabavne glasbe Miša Kovača navdušil tako hrvaške kot slovenske oboževalce, seveda pa tudi oboževalce legendarnega pevca. Pesem, ki je v izvirniku nastala leta 1987, je Alen predstavil na Radiu Aktual, nam pa je povedal zgodbo, kako je do tega sploh prišlo. Namreč, pred dvema letoma je bil gost na koncertih Miša Kovača v zagrebški in splitski areni. Na glasbenem večeru, kjer so Miševe pesmi prepevale druge hrvaške zvezde, poleg Alena tudi Jole, Klapa Rišpet, Mladen Grdović, Vlado Kalember, Željko Bebek, Dražen Zečić, Goran Karan, Giuliano in drugi, je Mišo vse skupaj spremljal iz publike in nato zaključil, da je prav Alen njegov naslednik, saj mu je bilo všeč, kako interpretira njegove pesmi. »Mišo je vstal in najprej nisem vedel, kaj se dogaja – morda sem kaj zapel narobe? A je prišel k meni in me poljubil. Za priredbo sem se torej odločil po svojih srečanjih z Mišem Kovačem. To je moje presenečenje zanj in upam, da mu je všeč,« je povedal Alen.

Doma poje karaoke

Seveda je v stikih z Mišem Kovačem. »Zdaj v karanteni, je starejši človek in se posebej pazi,« je povedal o njem. Za priredbo pesmi so posneli tudi videospot; sicer snemanje ni potekalo po prvotnih načrtih, saj jim jo je zagodla pandemija, a jim je kljub temu uspelo posneti lep izdelek. Alen še pravi, da najbolj pogreša publiko in koncerte, doma pa poje karaoke: »Nastavim pesmi, mikrofon in malo pojem, kakšno uro ali dve na dan, da ohranim pevsko kondicijo.«