PASTI SLAVE

FOTO: Kako je Charlie Sheen uničil kariero eni najbolj obetavnih igralk

M.V.
17. 2. 2021, 20.32
Deli članek:

Konec devetdesetih je veljala za eno najobetavnejših, vsestranskih in najlepših mladih igralk na sceni, potem pa se je zapletla s Charlijem Sheenom in pogorela tudi poslovno.

Profimedia
Grda ločitev s Charlijem Sheenom jo je stala kariere.

Tako kot mnoge lepotičke je tudi Denise Richards kariero začela kot manekenka, nato pa se je počasi začela pojavljati v serijah. Njen naskok na Hollywood se je začel leta 1997 z glavno vlogo v Vesoljskih bojevnikih.

Sledil je erotični triler Divje strasti, nenavadna Crkni, lepotica in nato še Bondiada Vse in še svet. Leta 2001 je gostovala v seriji Vsi županovi možje in se, ker pridne punce pač padajo na barabe, zaljubila v Charlija Sheena. Junija 2002 sta se poročila, po dveh letih in pol pa je vložila zahtevo za ločitev. Takrat je bila ravno drugič noseča, zaradi Charlijevih znanih težav z mamili in alkoholom ter njegove nasilnosti (grozil naj bi ji celo, da jo bo ubil) so ji odobrili prepoved približevanja, dobila pa je tudi popolno skrbništvo nad obema hčerkama, Sam in Lolo. Igralca sta se zaradi hčerk pobotala (le prijateljsko seveda) deset let kasneje, čeprav Charlie še vedno polni rumene časopise s svojimi izpadi. Kot zanimivost: leta 2013 je Denise prevzela začasno skrbništvo nad štiriletnima dvojčkoma Charlija in njegove bivše žene Brooke Mueller, ker jima ju je zaradi mamil v hiši odvzela socialna služba.

Resničnostni šovi

Po tem ko se je zapletla in razpletla s Charlijem, se je ustavila tudi njena filmska kariera in se je raje preusmerila na televizijo. Igrala je v serijah Drzni in lepi, Pape Empire, Vanity, Twisted, Blue Mountain State ... Leta 2008 se je začel njen resničnostni šov Denise Richards: It's Complicated, v kateri so kamere spremljale njeno vsakdanje (zapleteno) življenje matere samohranilke, kasneje pa se je pridružila resničnostni oddaji The Real Housewives of Beverly Hills. Zadnjih deset let je torej Denise bolj kot igralka znana kot zvezdnica resničnostnih šovov in influencerka z družbenih omrežij. »Svoje življenje delim z oboževalci, ker sem jim hvaležna. Brez njih bi bila brezposelna.«

Profimedia
Vloga v Vesoljskih bojevnikih jo je izstrelila med zvezde.

Zdaj je srečna

V svoji avtobiografiji je Denise priznala, da ji kot mladi zvezdnici ni bilo lahko. »Na tako veliko nenadno pozornost te nihče ne more zares pripraviti. Težko sem obvladala javno podobo in hkrati zasebno življenje. Naredila sem veliko napak, ena od teh je zelo javna, umazana ločitev. Težko sem sprejela, da to vpliva tudi na moje delo. Tisto obdobje po ločitvi je bilo eno najtežjih v mojem življenju. Želela sem si le opravljati svoje delo, ki sem ga imela rada, a ga nisem dobila.«

Zdaj pravi, da je prešla vse slabo in je v zadovoljnem obdobju. Dela ima dovolj (resničnostni šov, manjše vloge, lastna kozmetika in parfumi, oglaševanje izdelkov, dobrodelne organizacije in tako dalje), poročena je z Aaronom Phypersom, s katerim sta posvojila hči Eloise. Je pa res, da sta njeni starejši hčerki zdaj najstnici in ju zaradi moderne tehnologije ne more obvarovati pred vsemi bizarnostmi, ki se dogajajo javnim osebam. »Pogrešam čase, ko sem ju še lahko zaščitila pred negativno publiciteto,« prizna.

Profimedia
Z možem z Aaronom Phypersom in najmlajšo hčerko Eloise, ki zaradi kromosomske motnje ne govori.

Profimedia
Najstarejša hči Sam Sheen (17 let) gre po maminih manekenskih stopinjah.

Profimedia
Denise Richards