Skupaj na odru

San Di Ego združili moči z Aleksandrom Mežkom

Eva Jandl
10. 2. 2021, 21.33
Deli članek:

V letu, ki ga vsem, predvsem pa glasbenikom kroji epidemija, so se rockerji San Di Ego najbolj razveselili glasbenega povabila Aleksandra Mežka.

Jože Hvala
Aleksander Mežek na koncert v Vrbo povabi znana imena slovenske glasbe, nazadnje so z njim zaigrali rockerji San Di Ego.

Glasbenik Aleksander Mežek (72) se povezuje s slovenskimi glasbeniki in vsako leto v Vrbi priredi akustični koncert Prešerna noč, na katerega povabi znane slovenske glasbenike. Letos se mu je odru pridružila slovenska rock zasedba San Di Ego. »To je bil eden redkih koncertov v letu, ki nam ga je krojila epidemija,« so povedali glasbeniki, koncert pa je posnela tudi nacionalna televizija in ga pred kulturnim praznikom predvajala. Nad Aleksandrom so bili rockerji navdušeni, pa tudi on ima o njih le lepe besede: »Ko sodelujemo, vsi napredujemo, mešajo se ideje in izkušnje.« 

»Tale koncert je bil za nas vsekakor poseben, saj je na bas kitari debitiral Mitja Kobal, ki je lani avgusta postal naš novi član,« so dejali člani skupine San Di Ego, ki upajo, da bodo znova lahko kmalu stopili na odre.

SNEMANJA ODPADAJO

Predstavili so še pesem Angel usode, ki je izšla na 3. albumu Zdaj je čas. »Snemanje videospota je bilo jeseni kar dvakrat prestavljeno – septembra in oktobra smo imeli dvakrat rezerviran datum snemanja, a obakrat nam je snemanje preprečilo slabo vreme, oktobra pa še ponovna epidemija.« Zdaj čakajo na trenutek, da bi videospot vendarle posneli. »Kljub absurdni situaciji se ne predajamo usodi, spomladi načrtujemo snemanje že 4. studijskega albuma.« Skladbe so že napisane in le še čakajo, da ugledajo za rock and roll bolj optimistične čase, so dodali.