POTOVANJA

Znani Slovenci odpotovali na lepše: od Komende do Zanzibarja

Eva Jandl
10. 2. 2021, 19.45
Deli članek:

Množica znanih slovenskih estradnikov pošilja fotografije s počitnic v eksotičnih krajih, kamor so se zatekli pred ukrepi in epidemijo. Potem ko je o tem spregovoril tudi vodja konzularnega sektorja na MZZ Andrej Šter, se je oglasila še diva Helena Blagne.

Osebni arhiv
Diva Helena Blagne je nekje »v tropih«.

Priljubljeni so Kanarski otoki, kamor sta na lepše odpotovala igralca in glasbenika Branko Djurić in Tanja Ribič, decembra sta tam uživala estradnika Salome in Tomaž Mihelič. Influencerka Alja Perne se je oglasila iz Dominikanske republike, iz Dubaja žena znanega didžeja Senka Umek in spletna vplivnica Katarina Benček, z Zanzibarja pa pevec Sebastian in kuharica Ana Roš. Na toplo je odpotovala tudi diva Helena Blagne, ki sicer svoje destinacije ni razkrila, ampak je zapisala le, da je v tropih, in poslala »pozdrave iz Komende«.

Osebni arhiv
Tudi pevec Sebastian je januarja obiskal Zanzibar.

Vodja konzularnega sektorja na MZZ Andrej Šter je namreč na novinarski konferenci prebral vprašanje prebivalca, ki ga je zanimalo, kako to, da lahko nekateri znani Slovenci na veliko potujejo, medtem ko on ne sme potovati niti iz Komende v Kranj. Šter je poudaril, da se ne bodo več ukvarjali s pomočjo državljanom, ki bodo med turističnim potovanjem morebiti kje obtičali, saj zdaj ne moremo trditi, da je kjerkoli na svetu kdo, ki bi ga epidemiološka situacija presenetila. Potovanja so sicer odsvetovana, ne pa prepovedana.

Osebni arhiv
Vplivnica Katarina Benček je obiskala Dubaj.

POJASNILA, DA JE NA SLUŽBENEM POTOVANJU

Slovenski zvezdniki se januarja in februarja običajno odpravijo na eksotične počitnice in tudi letos niso naredili izjeme, kljub epidemiji. Njihove destinacije so Kanarski otoki, Zanzibar in Dubaj, le Helena Blagne ostaja skrivnostna in je izdala le, da je nekje v tropih. 

Po omrežjih pa je završalo, ko je slovenska kuharica Ana Roš zapisala, da so slovenski otroci imeli najdlje zaprte šole v Evropi, zato je svoja otroka kar ugrabila in ju odpeljala v Afriko. Tam dopoldne opravljata obveznosti za šolo, popoldne pa uživata na plaži in sta končno videti kot zdrava otroka ter živita »precej preprosto afriško življenje«, je sporočila. Mojstrica kuhanja je požela precej negativnih komentarjev, na katere se je tudi odzvala. »Na spletu lahko berem, da sem psica, tatica, slaba oseba, izdajalka. Je kdo opazil objavo, da sem dejansko delala v Dubaju?« je povedala in dodala, da je skuhala tri »pro bono« večerje le zato, da je lahko spet delala. Otroka pa vedno vzame s seboj na službena potovanja. Razočarano je še dodala: »Kako to, da ljudje v mojih objavah niso opazili, da govorim o človekovih pravicah, o pravicah otrok. Tega nihče ne želi komentirati.«