epidemija

Tinkara Kovač: »Virus je svet obrnil na glavo«

Eva Jandl
15. 1. 2021, 20.55
Deli članek:

Glasbenica Tinkara Kovač je v času karantene zelo ustvarjalna, njen album, ki bi ga morala izdati aprila lani, pa se medtem debeli – morda bo kar dvojni.

Osebni arhiv
Tinkara upa, da se bomo iz situacije z virusom naučili živeti drugače.

Primorska pevka in flavtistka Tinkara Kovač je tudi v času karantene zelo ustvarjalna, čeprav ima doma dve hčerki, Galo in Almo, obe osnovnošolki, ki se seveda šolata na daljavo. A ker naloge opravita že dopoldan, jim ostane več časa za družino, Tinkari pa tudi za delo: poučevanje, ki seveda poteka na daljavo, in ustvarjanje nove glasbe. Tako je konec leta izdala novo pesem, ki nosi zanimivo zgodbo o sodelovanju in ustvarjanju, saj se je poklonila zapuščini italijanske popularne glasbe ter ustvarila lastno interpretacijo pesmi, ki jo je napisal italijanski kantavtor Bindi, izšla pa bo na albumu, posvečenem dvema italijanskima kantavtorskima velikanoma Bindiju in Bassignanu. »Želel si je, da bi imel vsaj eno mojo interpretacijo na njej; to bo tudi edina pesem na tem albumu v slovenskem jeziku. Skladbo mi je zaupal v prepesnitev in tako je nastala O, morje, ki bo uvrščena seveda tudi na album Neskončnost.«

PROJEKTI NA ČAKANJU

Napovedanemu albumu je izid lansko pomlad prekrižala korona, sicer pa je Tinkara izjemno ustvarjalna in je namignila, da bo namesto enega albuma nastal kar dvojni. Tudi njeni gledališki projekti, do katerih je odkrila strast, so na čakanju. Povedala nam je, da meni, da je covid-19 med nas vendarle prišel z nekim namenom, saj je svet dobesedno obrnil na glavo. »Učimo se, da se da živeti drugače, da se da živeti z manj,« pravi in dodaja, da virus ne izbira med ljudmi in da bi se iz tega lahko kaj naučili.