Domenica Žuvela

Nikoli ni sanjala o glasbeni karieri, želela je biti le učiteljica

Eva Jandl
17. 1. 2021, 16.30
Deli članek:

Hrvaška pevka Domenica Žuvela nam je povedala, da nikoli ni sanjala ne o pevski ne o manekenski karieri, čeprav je bila v obeh zelo uspešna. Želela si je biti učiteljica.

Osebni arhiv
Pravi, da se je njena glasbena kariera zgodila povsem spontano, prej je poučevala glasbo v vrtcu in šoli.

Domenica Žuvela (27) je hrvaška pevka, ki je publiko prevzela ne le s svojimi pesmimi, ampak tudi s svojo prijaznostjo in ne nazadnje z manekenskim videzom. Kot nam je povedala v telefonskem pogovoru, se je ukvarjala tudi z manekenstvom in bila v tem zelo uspešna. »Iskreno me manekenstvo ni nikoli zanimalo, to je bil moj srednješolski hobi. Nastopila sem na vseh lokalnih modnih revijah, popolnoma naključno pa sem se znašla tudi na Modnem tednu v Parizu, kjer sem nastopila na modni reviji. To je bil vrhunec mojega manekenstva, a se, iskreno, v tem nisem nikoli videla. V glasbi sem vse življenje in se mi je zdelo logično, da se ukvarjam s tem,« pravi Domenica, ki je sicer hotela postati učiteljica glasbe in to tudi dosegla.

Osebni arhiv
Nazadnje je navdušila z božično pesmijo Medenjak.

Pela na porokah

»Končala sem glasbeno akademijo, smer glasbena pedagogika. Za mano je bilo že nekaj let poučevanja, dela z otroki v glasbenem vrtcu in šoli, in petje je bilo takrat prav tako le hobi: snemala sem spremljevalne vokale, pela na porokah in podobno. Nikoli nisem sanjala, da bom nekega dne imela lastno glasbeno kariero. To se je zgodilo spontano, kar samo po sebi. Seveda se zdaj vidim v tem poslu in si sploh ne morem zamisliti, da bi počela karkoli drugega.« Konec leta je posnela svojo prvo božično pesem Medenjak in jo predstavila tudi na Radiu Aktual.