»V UMETNOSTI DELAŠ, VSE DOKLER DIHAŠ«

Davor Radolfi bo med karanteno končno nadoknadil čas z družino

Eva Jandl
13. 11. 2020, 20.11
Posodobljeno: 13. 11. 2020, 21.15
Deli članek:

Odkar ni več koncertov, se je priljubljeni hrvaški glasbenik posvetil družini in delu na novih pesmih. S katerim športom premaga stres in kaj meni o upokojitvi?

Osebni arhiv
S hčerko Leo, ki je kot oče glasbenica, pa tudi režiserka.

Pretekli meseci so izziv za glasbenike, pravi hrvaški pevec in glasbenik Davor Radolfi, ki tudi drugo karanteno preživlja v krogu družine. »Neznosno pogrešam publiko in nekatere prijatelje. Manjka mi ta izmenjava energije, pa prijatelji, ki jih vidim le še prek videoklica,« najprej pove in doda: »Sem doma, z družino. Zelo rad imam otroke. Moji vnuki so moja radost, in želim, da jevsak otrok zdrav in radosten.« Ima dve hčerki, Leo, ki je šla po očetovih stopinjah in je glasbenica, ter hčerko Saro, ki ga je osrečila z dvema vnukoma, Emo in Maxom. In zdaj, med karanteno, lahko nadoknadi čas s hčerkama, vnukom in vnukinjo, pravi. »Ko sta bili hčerki majhni, sem veliko potoval in nisem bil prisoten, tako da bi zdaj rad nadoknadil vso ljubezen in čas, ko me ni bilo zraven. Oče sem bil le do določene starosti otrok, zdaj pa si želim biti njihov najboljši prijatelj,« pravi. Ni bil strog oče, med puberteto se ni preveč vmešaval v njune ljubezenske zadeve. »Srce želi, kar želi, in v njune simpatije se nisem vmešaval,« je povedal.

TENIS V DVOJICAH

Osebni arhiv
Ponosen oče z obema hčerkama, Leo in Saro

S hčerko Leo sta med karanteno predstavila tudi prvi skupni duet. »Že kot majhna je hodila na moje nastope, pa tudi na vaje, tam je sedela in poslušala, kako vadimo. Družila se je z mojimi prijatelji iz glasbenega in igralskega sveta, in mislim, da je tudi to vplivalo nanjo, na njeno nagnjenost k umetnosti.« Lea pa je tudi postala uradna režiserka Davorjevih spotov – posnela je tudi zadnjega, za pesem Prođi kraj mene, ki jo je Davor izdal kar dvakrat, nazadnje s popolnoma novim aranžmajem. »To ni nič novega, tudi drugi glasbeniki pesem posnamejo v več različicah,« nam je povedal. Zdaj bo ustvarjal naprej, a tudi sam že čuti stres, ki ga je prinesla druga karantena. »Zdaj bom spet začel igrati tenis, rad igram v dvojicah. Da se znebim stresa.« O upokojitvi pri 64 letih namreč ne razmišlja, pove v smehu. »V umetnosti delaš, dokler dihaš.«