radio veseljak

Podelili originalno harmoniko Rutar

N.S.
11. 11. 2020, 21.00
Deli članek:

Zadnja dva tedna v oktobru je na Radiu Veseljak potekala velika nagradna igra. Odziv je bil fenomenalen, kar pa niti ni bilo presenečenje, saj je bila nagrada zares krasna. Na novega lastnika je čakala prava lepotica, originalna harmonika Rutar.

Promocijsko gradivo
Voditelja Janja Ulaga in Žiga Deršek sta na Radiu Veseljak izžrebala zmagovalko.

Harmonika Rutar je sinonim za kakovost, saj izdelovalci že desetletja veljajo za enega najuspešnejših proizvajalcev diatonične harmonike.

Ker bi se takega darila razveselil vsak pravi veseljak, poslušalci s prijavami res niso oklevali. Ekipa Radia Veseljak se je izjemno trudila, da bi harmonika prišla v najbolj prave roke in na najbolj pošten način. Zadnjih nekaj dni so izmed vseh prijavljenih izžrebali deset finalistov, ki so med žrebanjem komaj zadrževali sapo, a na koncu je šla nagrada v roke Špeli Kastelic iz Žužemberka.

osebni arhiv
Nagrajenka Špela, mož Stane in sin Mark, ki je ravno na dan žrebanja praznoval pol leta.

VESELJE JE BILO NEPOPISNO

Špelo so oblivale solze presenečenja in sreče, med žrebanjem so bili z njo tast, tašča in mali sinko, na katerega računajo, da bo postal mladi harmonikar. »Midva s partnerjem sva oba navdušena nad harmoniko. Oba sva jo že igrala, a nekoliko premalo vztrajala, zato se je bova zdaj zares oprijela in k učenju spodbudila tudi svojega sinka,« je povedala nagrajenka. Tudi ekipa Radia Veseljak je bila ob podelitvi tako ganjena, da so tekle solze, zato se večkrat vprašajo, ali je večja sreča veselje deliti ali ga prejemati.