Zabava

VIDEO: Kako so Antenini voditelji preživeli zaklenjenih 28 ur?

R.T.
9. 11. 2020, 10.40
Posodobljeno: 9. 11. 2020, 10.44
Deli članek:

Ekipa Anteninega zajtrka na Hitradiu Antena je kar 28 ur preživela ujeta v hiši!

B.M.
Ekipa Anteninega zajtrka na Hitradiu Antena je kar 28 ur preživela ujeta v hiši!

Voditelji Jean Frbežar, Jerica Zupan in Matic Herceg so jutranji program oddajali iz čudovite hišice na robu gozda. Preselili so se namreč v nastajajoče naselje Drenovo, kjer gradijo energetsko varčne, montažne lesene vrstne hiše. Tam pa so pristali zato, ker jih je član ekipe, Gverilec Birko po nesreči zaklenil v hišo, saj se je igral z varnostnim sistemom. Sprva so mislili, da bodo tam samo štiri ure.

»28 uric, kaj pa je to. To niti 29 ni (smeh). Razumemo se itak  super, tako da do kakšnih nesoglasij ni prihajalo. Sicer pa smo bili v veliki sodobni bajti, taki da se je dalo tudi za nekaj časa umakniti, če bi se kdo hotel. Z glasom nisem imel težav, dan potem sem se tudi pošteno naspal. 3 ure sem odspal že popoldne, potem pa še krepkih 12 ponoči. Najtežje je zdržati okoli 3h do 4h zjutraj, ampak se da. Imam pa dober recept, ne smeš se prezgodaj začet nalivati s kavo, ker te proti jutru dobesedno pobere. Tako da sem prvo kavo spil šele ob 3h30, pa tudi adrenalin naredi svoje. Poleg tega sem že dostikrat bil pokonci celo noč, ne samo zaradi zabave, velikokrat zaradi dela, pa tudi zaradi potovanj, kot mulci smo dostikrat potovali ponoči, da smo prihranili pri nastanitvah, tako da sem velikokrat vozil vso noč. Biti pokonci vso noč zame ni tako nenavadna izkušnja,« je dejal Jean.

Tudi Jerica, ki je na polovici nosečnosti, je 28-urni »lockdown« odlično prenesla. »Bili smo v luksuzni hiši, tako da nam v resnici ni nič manjkalo. Kavo smo imeli, hrana je bila v hladilniku, tudi postelje so bile mehke. Sama sem namreč ponoči šla za par ur zapreti oči. To mi je nekako zapovedal otrok v trebuščku (smeh). Sicer pa se vse da z najboljšo ekipo na svetu, pravzaprav sanjsko. Z njimi grem lahko kadarkoli v lockdown,« je dejala nasmejana voditeljica.

Najmlajši član ekipe Matic Herceg je priznal, da še nikoli ni delal 28 ur. »Iskreno sem mislil, da bom lažje zdržal. Najtežje mi je bilo ohranjati dobro energijo sredi noči.  Pokonci sta nas verjetno držali želja po svobodi in dobra energija v ekipi. Vsi od prvega do zadnjega smo imeli isti cilj in  se zanj trudili po najboljših močeh. Bilo je naporno, ampak zabavno. Izkušnjo bi takoj ponovil! Po končanem programu je bila želja samo ena, postelja pa je občutke strnil Matic.