KLJUB SITUACIJI JE VESELA IN SREČNA

Špela Grošelj o prelomnici, na kateri se je znašla spomladi

Eva Jandl
8. 11. 2020, 07.43
Posodobljeno: 8. 11. 2020, 09.35
Deli članek:

Špela Grošelj tudi o prijateljstvu in novem duetu z Domnom Kumrom.

Marko Vavpotič / M24.si
Po 16 letih se je želela vrniti na oder MMS, a ji je korona prekrižala načrte.

Pevka in voditeljica Špela Grošelj je s svojim dobrim prijateljem, prav tako glasbenikom Domnom Kumrom posnela duet z naslovom Vino in kitara. Jesensko romantično pesem je predstavila tudi na Radiu Aktual, kjer je voditeljema zatrdila, da med njo in Domnom ni nič romantičnega, ampak le globoko prijateljstvo oziroma že kar bratsko-sestrska naveza. Ima pa ta pesem malce posebno zgodbo, je povedala Špela.

»To pesem je Domen posnel že lansko leto zase in mi jo poslal po elektronski pošti. Pesmi vedno pošlje in me potem sprašuje, kakšna se mi zdi. Ko sem slišala pesem, sem se naježila, spustila solzo in ga poklicala ter mu povedala, da je noro lepa pesem. On pa mi je rekel, da te pesmi ne čuti in da bo zdaj raje izdal drugo pesem. In jo je. Jaz pa sem ga stalno spraševala o tej pesmi, in nato mi je rekel, da če mi je ta pesem tako zelo všeč, mi jo podari. Jaz sicer za pesmi plačam, zdaj pa mi je podaril čisto hud komad,« pravi Špela, ki je s pesmijo imela načrte: želela jo je poslati na Melodije morja in sonca (MMS). »Tam sem bila nazadnje z Atomik Harmonik leta 2004, zdaj pa sem želela nastopiti samostojno. No, zgodila se je korona, MMS je odpadel. Tako je bila pesem v predalu in sem čakala boljše čase. Pred kakšnim mesecem in pol pa sva jo z Domnom zapela prek spletnega javljanja v živo in takoj sem dobila 300 sporočil, kje bi ljudje lahko dobili ta komad. In ni bilo druge, kot da z Domnom posnameva duet.«

Osebni arhiv
V videospotu se Domen Kumer in Špela Grošelj poročita.

Ostaja pozitivna

»Kljub vsej situaciji, ki nas trenutno obdaja, sem zelo vesela in srečna,« pravi Špela. »Ti časi so mi veliko dali. Marca, ko se je vse skupaj začelo, sem bila na prelomnici: končala sem dolgoletno zvezo, preselila sem se nazaj v svoje stanovanje ... Že takrat sem veliko predelala, tako da me zdaj ti čudni časi ne hromijo. Seveda me skrbi, kam to pelje, kakšne bodo posledice, ampak se trudim ostati pozitivna in v vsaki stvari najti nekaj dobrega. Rečem si: na to nimaš vpliva, lahko se sekiraš le za stvari, na katere imaš vpliv. Prej ali slej se bo tudi to končalo.« Sicer pa je polno zaposlena, saj se loteva nečesa novega, kar bo predstavila konec meseca, je še povedala.