kako ohranjata romantiko?

Petar Grašo po 20 letih ljubezni z Danijelo: "Rada se presenetiva z drobnimi pozornostmi"

Eva Jandl
20. 10. 2020, 20.40
Deli članek:

17 let je minilo od zadnjega albuma Petra Graša, zdaj pa je s pesmijo z zelo pozitivnim sporočilom za prihodnje leto napovedal novega.

Marko Vavpotič/M24
Danijela Martinović in Petar Grašo sta skupaj že 20 let.

Petar Grašo je velika zvezda v državah nekdanje Jugoslavije, njegova pesem Voli me pa je bila lani med najbolj predvajanimi na Hrvaškem. Zdaj je pevec izdal novo pesem z naslovom Neće nas zauvik bit (Ne bomo živeli večno). »Moj zadnji singel Voli me je izšel marca lani, že pred letom in pol, in bil je čas, da spet predstavimo nekaj novega. Pesem poleg vonja Mediterana, ki ga jaz nosim v svoji glasbi, prinaša pozitivno sporočilo, da ne glede na to, kako težko je živeti, je to, da živimo, najpomembnejše. Mislim, da vsi potrebujemo nekaj pozitive v teh težkih časih,« je povedal. Pa vendar pesem ni nastala kot odgovor na težke čase, ki jih preživljamo, pravi. »Nastala je spontano, na dah. Prijatelj Tonči Huljić je zaigral refren in takoj sem imel besedilo, in vedel sem, da bom to pesem zapel jaz.« Njegov zadnji album je izšel pred 17 leti, zato zdaj ustvarja novega. »Vmes sem seveda ves čas predstavljal nove pesmi, ki so bile uspešne in popularne. Zdaj delam za novi album, saj imam veliko časa, ker ni koncertov.«

DROBNE MALENKOSTI

Zasebno je Petar partner prav tako pevke Danijele Martinović, ki je nekoč pela v skupini Magazin, danes pa ima solo kariero. Sicer je njegova velika ljubezen vino, gastronomija; z družino je imel restavracijo 25 let in danes zelo rad kaj dobrega skuha, za družino ali ozek krog prijateljev. Z Danijelo sta skupaj že 20 let, kako ohranjata romantiko? »Drug drugega se trudiva občasno presenetiti s kakšno drobno pozornostjo, privoščiva si skupno večerjo in rada tudi skupaj obiskujeva prijatelje, da skupaj odideva na pot,« nam še zaupa Petar.