DELO Z MASKAMI

Nicolas Cage snema v Dubrovniku

M.V.
12. 10. 2020, 21.00
Deli članek:

Čeprav je vsa svetovna filmska produkcija v trenutnem koronačasu zelo okrnjena, se pri sosedih vseeno snema ameriški celovečerec The Unbearable Weight of Massive Talent.

IMDB
Kadar ne snemata, morata tudi Nicolas Cage in Pedro Pascal nositi zaščitno masko.

Glavno vlogo v filmu ima Nicolas Cage, ki igra kar nekakšno verzijo samega sebe: propadlega igralca Nica Cagea, ki si obupno želi vlogo v novem filmu Quentina Tarantina.

Ker ima finančne težave, obupani igralec sprejme povabilo mehiškega milijonarja, naj nastopi na njegovi rojstnodnevni zabavi. A izkaže se, da je milijonar v resnici šef mamilarskega kartela, ki ga preiskuje Cia – ta igralca prosi, naj postane njihov vohun in se zbliža z mafijcem. In tako se začne nora igra preobratov.

NI PARODIJA

Po zagotovilih režiserja in koscenarista Toma Gormicana film ni parodija na 56-letnega Cagea, ampak »ljubezensko pismo zanj« in poklon njegovi igralski karieri, saj bodo v njem namigi na nekatere njegove največje uspešnice, kot so Zbogom, Las Vegas, Brez obraza in Samo še 60 sekund. Tudi zato se je igralec strinjal, da upodobi samega sebe, prevzel pa je tudi eno od producentskih nalog.

IMDB
V enem od prizorov Nicolas vozi čudovitega starinskega porscheja.

V DUBROVNIKU

Snemanje poteka na lokacijah po Dubrovniku in njegovi okolici, poleg Cagea pa v filmu igrajo še Pedro Pascal, Tiffany Haddish in Sharon Horgan. Da v hrvaškem turističnem mestu snemanje poteka gladko, skrbijo številni varnostniki, v pripravljenosti so za vsak primer tudi potapljači. Snemanje naj bi predvidoma trajalo petnajst dni, premiera akcijske komedije pa je za zdaj predvidena za pomlad 2021 – če produkcije ne bo zakasnila ali celo ustavila korona.