O svojem fantu in odnosu

Mojca Mavec: »Zakaj ne bi bila kar fant in punca do konca življenja?«

Eva Jandl
27. 8. 2020, 20.48
Deli članek:

Priljubljena televizijska voditeljica Mojca Mavec se je v televizijo zagledala že kot srednješolka, povedala nam je tudi, kaj s fantom najraje počneta skupaj.

Adrijan Pregelj
Kot osnovnošolko so jo prevzele napovedovalke TV Slovenija.

Novinarka in voditeljica Mojca Mavec na javni televiziji nastopa že vse od najstniških let in predstavlja obraz jutranjih in popotniških oddaj. Kot pravi Mojca, pa televizija ni bila njena karierna želja v otroštvu. »V otroštvu je bil vrstni red jasen. Princesa, učiteljica, zdravnica. Tako smo si prihodnost po navadi predstavljala dekleta. Poiskati princa ali zaceliti rane na plišastem medvedu. Predstava o televiziji je prišla kasneje. Predvsem so me prevzele napovedovalke na televiziji Ljubljana. Tako šik in našminkane, drugačne od žensk iz našega naselja. Kot osnovnošolka sem velikokrat izmaknila revijo Stop iz dnevne sobe in na skrivaj recitirala spored za tekoči teden. V gimnaziji mi je zelo bil všeč televizijski voditelj neke oddaje in sem se prijavila na avdicijo. Bolj iz želje, da bi ga spoznala v živo. Na koncu sem se povsem zagledala v televizijo. Zame je še danes najlepši poklic na svetu.«

Osebni arhiv
Pravi, da se je znebila lastnine in zdaj živi v najemniškem stanovanju.

Srečno zaljubljena

Sicer pa ni več skrivnost, da je Mojca zdaj srečno zaljubljena. Ko jo vprašamo, ali ga imenuje partner, odgovori: »Moj fant. Z leti sva oba že imela dovolj izkušenj z življenjem v dvoje, sanjami in obljubami o poroki in zakonu. Mož in žena, mož in žena. Zakaj ne bi bila kar fant in punca do konca življenja? Kar šteje v nekem odnosu, niso samo velike stvari kot ljubezen, spoštovanje, prijateljstvo. Všeč mi je, da oba rada kuhava. Hodiva po gozdu, ko je mrak. Se veseliva kot otroka, če je po radiu najljubša pesem. Znava jo zapeti celo dvoglasno. To so ti mali trenutki, ki tako polepšajo dan,« pravi Mojca.

Osebni arhiv
Na prvem pokoronskem snemanju popotniške oddaje z nemškim igralcem Simonom Boerjem v Bonnu.