V Firence

Orianin nadarjeni sin Aleksander se pripravlja, da bo zapustil gnezdo

Eva Jandl
27. 8. 2020, 07.00
Deli članek:

Ne le voditeljica, ki jo po različnih televizijah gledamo že več kot 20 let, Oriana Girotto je tudi mama dveh sinov in po novem tudi učiteljica italijanščine.

Mediaspeed
Oriana Girotto s starejšim sinom Aleksandrom Borisom Cavazzo

Voditeljica Oriana Girotto se te dni veseli, da lahko spet raziskuje Slovenijo in pripravlja prispevke za oddajo Dobro jutro, ki se znova vrača na televizijske zaslone. »Pripravljam en prispevek na teden, moji so četrtki. Drugače pa sem po času karantene začela razmišljati o novih poslovnih priložnostih in začela spet bolj intenzivno poučevati italijanščino,« je povedala ambiciozna Oriana, ki sicer poučuje italijanščino že sedem let, priljubljena pa je bila tudi kot voditeljica turističnih ogledov po Ljubljani. Je tudi ponosna mama najstniškega sina Aleksandra Borisa Cavazze, ki ga ima iz zakona z igralcem Borisom Cavazzo. Aleks je že opozoril nase kot odličen plesalec in pevec, lani je celo nastopil na odru Cankarjevega doma ob odprtju knjižnega sejma, a to ni njegov edini talent. »Ima vse talente, ki jih je podedoval od svojega očeta Borisa, zelo je tudi discipliniran in ustvarjalen. Sam piše glasbo in ustvarja nove pesmi. Mladi glasbeniki se ne ustavljajo, iščejo nove poti iz situacije.« Tako mladi Aleksander že razmišlja, kje bo nadaljeval pot po zaključeni srednji šoli.

M24
Mlajši sin Edvard hodi v vrtec in raziskuje svet, pravi lepa voditeljica.

Dvojezična družina

»Rad bi šel v Italijo na študij, v Firence na akademijo za umetnost in oblikovanje, kjer pa sprejmejo le 12 študentov na leto,« je povedala Oriana in dodala, da bo moral Aleks opravljati sprejemne izpite. Z rokerjem, kitaristom Maticem Ajdičem pa ima Oriana sina Edvarda, ki šteje komaj štiri leta. »Edvard hodi v vrtec, zelo je vesel, da je spet v družbi,« je ljubeče dejala Oriana. »Skupaj odkrivamo svet, vesela pa sem tudi, da že govori oba jezika, italijanskega in slovenskega.« Orianina mama je namreč Slovenka, oče pa Italijan in tako se je že v otroštvu naučila obeh jezikov, znanje jezikov pa je prenesla tudi na oba otroka.

Osebni arhiv
Pred kratkim je Aleksander takole nastopal v Ljubljani s svojo glasbeno skupino.