Lentanje

FOTO: Priljubljeni Lent spet skrbi za pestro življenje

N.S.
26. 8. 2020, 21.36
Deli članek:

Priljubljeni festival Lent, ki velja za največji multikulturni in multižanrski poletni festival v tem delu Evrope, že nekaj dni ponuja večere, ki slavijo življenje, ponuja večere, ki dišijo po poletju in vabijo v družbo, ven, pod zvezdno nebo, med pisane luči, zvoke, ritme.

Mediaspeed
Direktor Festivala Lent Vladimir Rukavina

Tako kot že vrsto let zapored Festival Lent, ki se je letos začel pozneje kot sicer in bo s pestrim programom navduševal vse do 29. avgusta, vabi obiskovalce k Dravi.

V Mariboru namreč te dni odsevajo fantastične podobe iz sanj, dogodki pa vabijo na trge, kjer srečaš znance, in na ulice, ki valovijo s pisano reko obiskovalcev z vsega sveta. »Gre za doživetje kulture, druženja, uživanja v preverjenem in odkrivanja novega. Doživetje živahnega, odprtega in prijaznega mesta, ki devet festivalskih dni in noči vabi na svoje trge in ulice, kjer s sleherno od svojih prireditev vrača ljubezen vsem, ki ga imamo radi, ter s pisanim sporedom raznovrstnih, a skrbno izbranih doživetij ponuja nešteto priložnosti za trenutke, ki se za vselej zapišejo v spomin,« je povedal direktor Festivala Lent, Vladimir Rukavina - Gogo. 

Mediaspeed
»Lentali« so tudi glasbenik Davor Klarič, podjetnik Vladimir Vlado Šega in glasbenik Jernej Dirnbek.

TRADICIONALNO LENTANJE

Ko je govora o festivalu Lent, je vedno govora tudi o »lentanju«. Kaj točno to pomeni, vsak obiskovalec odgovori drugače. Vsem pa je skupen prav poseben občutek vznemirjenja in pričakovanja – ko se ob prvem mraku podaš na festivalska prizorišča in veš, da bo večer poln odkritij, doživetij, smeha, druženj, kulinaričnih užitkov in nepozabnih trenutkov, razvajanja in življenja. In med obiskovalci »lentanja« lahko srečamo tudi številne znane obraze, ki uživajo v pestrih večerih štajerske prestolnice. 

UPOŠTEVANJE KORONAPRAVIL

Festival Lent, ki velja za največji multikulturni in multižanrski poletni festival v tem delu Evrope, sporoča, da bodo izvedene samo tiste prireditve, za katere bodo od NIJZ prejeli pozitivno mnenje. Vse informacije in spremembe najdete na spletni strani Festivala Lent.