RESNICA

Vladimir Kočiš Zec: Tudi seniorji imamo še veliko za pokazati

Eva Jandl
26. 8. 2020, 21.05
Deli članek:

Priljubljeni hrvaški glasbenik se kot solo izvajalec podaja na oder v Vodicah, komentira pa tudi aktualno dogajanje okoli Novih fosilov, ki še vedno pretresa Hrvaško.

press
Dvainsedemdesetletni glasbenik se ponovno vrača na veliki oder CMC festivala v Vodicah.

Glasbenik Vladimir Kočiš Zec v Vodicah na CMC festivalu sicer ne bo praznoval svojega rojstnega dne, se bo pa predstavil s pesmijo Ti si moj rođendan (Ti si moj rojstni dan). »Pesem govori o spontani ljubezni, ki človeka dvigne in spremeni, zaradi česar vsak dan postane kot rojstni dan,« nam je po telefonu povedal Vladimir, ki je zadnja leta vse bolj cenjen tudi kot samostojni glasbenik. »Ko sem delal to pesem, sem upal, da jo bom lahko predstavil prav na CMC festivalu. Zelo sem vesel, da bom oder delil z najboljšimi hrvaškimi izvajalci in tudi drugimi iz regije. Res sem v kategoriji seniorjev, a tudi mi seniorji imamo še veliko za pokazati,« je dejal.

Revija Zvezde
Vladimir je pri 72 letih še vedno član Novih fosilov in samostojen izvajalec.

Solist in član skupine

Vladimir Kočiš Zec je postal član Novih fosilov leta 1976, z njimi je leta 1987 osvojil četrto mesto na Evroviziji. Pred vojno, leta 1990, so prvič razpadli in začel je solistično kariero, ki traja še danes in je zelo uspešna, od leta 2005 pa je ponovno stalni član Novih fosilov, o katerih se zaradi nedavne smrti nekdanjega člana, 66-letnega Rajka Dujmića, zdaj spet veliko piše in govori. Kljub odločitvi sodišča, da se spor okoli uporabe imena skupine ustavi, žena nadaljuje zapise, da naj bi Rajko dobival četrtino prihodka od Novih fosilov. »Na to težko dam komentar, sem še na dopustu in se z ostalimi člani nisem slišal. Lahko le, čeprav smo želeli, da Rajko ostane v lepih spominih, povemo svojo resnico, ki pa ni tako lepa,« je trenutno dogajanje na hrvaški glasbeni sceni komentiral Zec.