Astro

Kako ohraniti stik z dušo in zakaj je sproščena hrbtenica v pomoč

mm
27. 8. 2020, 07.07
Posodobljeno: 24. 2. 2024, 08.45
Deli članek:

Resnične občutke veselja, sreče in zadovoljstva v življenju lahko doživite le, ko ste povezani s svojo dušo. Pa naj gre pri tem za drobne trenutke ali trajnejše stanje …

Profimedia

In kako se v želji po sreči torej ne bi porajalo vprašanje: kako ohraniti stik z dušo v vsakdanjem življenju?
Mnogi ljudje pripovedujejo, da so prvič zavestno začutili svojo dušo pri kakšnem duhovnem terapevtu. In seveda se poraja vprašanje, kako ohraniti stik z dušo tudi po terapiji. Odgovorov je mnogo, kot je mnogo tudi karmičnih blokad, ki so energije držale »ujete« v preteklosti.
Vsem odgovorom pa je skupno to, da je v veliko pomoč za ohranjanje stika z dušo vzravnana in sproščena hrbtenica. Zato je zelo dobro, da ste tudi vi v vsakdanjem življenju čim bolj pozorni na sproščeno in vzravnano hrbtenico, tudi pri vsakodnevnih sedečih opravilih. Predvsem vratni del hrbtenice je tisti, ki vas lahko z ukrivljeno držo umika od stika z vašo dušo.
TEŽA BREMEN
Zastavimo si še eno pomembno vprašanje: katera bremena se nalagajo na hrbtenici?
Predvsem na vratnem delu hrbtenice in ramenih se pogosto nalagajo bremena, ki ste jih prevzeli od drugih. Pa naj ste to naredili nezavedno ali zavestno, iz ljubezni – da bi drugo osebo razbremenili, da bi ji bilo lažje.
Verjetno se sprašujete, kako ohraniti stik z dušo kljub bremenom, ki ste jih prevzeli nase. Najprej se vprašajte, zakaj ste nase prevzeli bremena. Morda globoko v sebi verjamete, da vas bo zato druga oseba imela rada?
Kajti pogosto prav iz potrebe, želje po ljubezni nase prevzemate tuja bremena. Vaš um je prepričan, da vas bo določena oseba imela (bolj) rada, če boste nase prevzeli del bremen. Žal (oziroma na srečo!) pa se ljubezni ne da kupiti.
Zato je dobro spoznati in opustiti nezavedne vzorce, ki vas vodijo pri ravnanju. S tem se bodo sprostila tudi vaša ramena in hrbtenica.
Dobro je tudi vedeti, da drugi osebi, od katere ste »prevzeli« del bremen, v resnici zaradi tega ni prav nič lažje! Le vam je težje …
Tako pravzaprav nima nobenega pravega smisla, da nase prevzemate tuja bremena.
KRATKA VAJA
In zdaj k bistvu: kako ohraniti stik z dušo s pomočjo sproščene in vzravnane hrbtenice?
Ker ob hrbtenici poteka vaš osrednji energijski kanal (energijska struktura, ki poteka skozi celotno telo, vzdolž hrbtenice), je dobro, da je vaša hrbtenica čim bolj poravnana. To pomeni, da je vse od križnega dela do vratu sproščena in vzravnana, pokončna. Ob tem so ramena rahlo nazaj in navzdol.
S takšno držo se ne glede na to, ali ste v sedečem ali stoječem položaju, uglasite s svojim osrednjim energijskim kanalom, ki vas povezuje tudi z vašo dušo in višjim jazom.
Zato se čim večkrat čez dan spomnite in poravnajte držo. Tudi z namero, da se uglasite s svojo dušo.
Pri tem vam je lahko v pomoč sledeča vaja, za katero si vzemite vsaj od 10 do 15 minut časa. Vaja je hkrati odgovor na vprašanje, kako ohraniti stik z dušo.
1. Poravnajte svojo držo; pri tem ni pomembno, ali stojite sedite. Če sedite, se s hrbtom ne naslanjajte na stol. Da vam bo šlo lažje, se lahko usedete čisto na rob stola.
2. Predstavljajte si, da sedite, stojite pod visokim drevesom in poslušate šumenje vetra v krošnjah. Na ta način dvignete svojo pozornost visoko nad svojo glavo. Morda vam bo šlo z zaprtimi očmi lažje.
3. Ob tem začutite svoje srce in namero, da se povežete s svojo dušo. Nato samo sproščeno dihajte in opazujte odziv energij.
Morda se vam bo zdelo, kot da na vas sije toplo sonce ali da čutite mravljince po telesu, morda boste začutili, da se po vašem telesu razliva nežna toplota …
Na ta način se boste naravnali na svoj osrednji energijski kanal in uglasili z energijo svoje duše.
Z redno vajo vam bo poravnana drža prešla v navado. Prav tako se boste vse pogosteje spomnili in se pri vsem, kar boste počeli, čim večkrat uglasili z energijo svoje duše.