TEREZA KESOVIJA

Terezine glasbene avanture med karanteno

Eva Jandl
13. 5. 2020, 21.15
Deli članek:

NEGATIVNA NA TESTU Hrvaška diva Tereza Kesovija je bila na testu za koronavirus negativna. Pravi, da komaj čaka vrnitev na odre, do takrat pa navdušuje oboževalce z nenavadnimi glasbenimi sodelovanji.

Marko Vavpotič / M24.si
Hrvaška glasbena diva sodeluje na mnogih online koncertih, ki jih prenaša tudi hrvaška televizija.

Glasbena diva s svojstvenim slogom, 81-letna hrvaška pevka Tereza Kesovija je v času svojega bogatega življenja preživela mnoge travme, je povedala za hrvaške medije, zadnja je zagotovo potres, ki je prizadel Zagreb. A karizmatična Dubrovčanka, ki je zapela mnogo pesmi, ki so že postale zimzelene, tudi med karanteno ne miruje. »Dneve preživljam doma, kjer berem, kolesarim na sobnem kolesu, klepetam in pijem kavo na svojem malem vrtu, veliko tudi razkužujem in čistim,« je povedala in dodala: »Vedno mislim na svojo drago publiko in komaj čakam na nova druženja.« Tereza je zaradi svoje starosti in zdravstvene situacije v rizični skupini – ker je imela na začetku koronakrize grozen kašelj, je obiskala zdravnico, ki je ugotovila pljučnico, testirala pa se je tudi za koronavirus, a je bil rezultat negativen, šlo je za hudo gripo.

Matej Grgić
Sodelovanje med Terezo Kesovijo in reško skupino Let3 so glasbeni kritiki označili za epsko.

PREPEVA DOMA

Tereza v času izolacije nikakor ni izginila iz javnega življenja – odločila se je za nekaj sodelovanj, še posebej izstopa eno, in sicer z Let3, znano skupino iz Reke, s katero je zapela 20 let staro uspešnico Sam u vodi, nastopila je tudi s kitaristom Antejem Gelom – vsi nastopi so seveda iz izolacije njihovih domov.