SLAVJE

Domen Kumer praznoval obletnico pesmi Do Portoroža

N.S.
23. 4. 2020, 06.58
Deli članek:

Pred natanko 15 leti je priljubljeni glasbenik Domen Kumer na Melodijah morja in sonca dvignil prah zaradi zmage s pesmijo Do Portoroža, ki pa letos praznuje 15. obletnico.

M24
Glasbenik letos praznuje posebno obletnico, zato je še enkrat posnel spot za svojo uspešnico.

Spomnimo se, kako je glasbena scena završala, ko je priljubljeni glasbenik Domen Kumer v Avditoriju zapel pesem Do Portoroža in si pripel zmago.

Takrat so ga, skupaj z drugouvrščeno pevko Rebeko Dremelj na čelu, obtožili, da gre za plagiat pesmi Zemlja mojih snova srbske pevke Tijane Dapčevič. A stvari so se polegle in afera je šla mimo, Domen pa letos praznuje obletnico. V teh karantenskih časih je primeren tudi hudomušen naslov »15 let do Portoroža«, kot je v šali komentiral glasbenik. »Ne, to na srečo ne pomeni, da bomo še 15 let čakali na priložnost, da lahko gremo iz karantene oziroma svojih domov v Portorož, ampak da je že toliko let minilo od predstavitve tega zmagovalnega hita na Melodijah morja in sonca 2005. Glede na zavidljivo starost pesmi, ki je še vedno pogosto predvajana po večini radijskih postaj po Sloveniji, se mi je zdelo prav, da pesem ponovno obudim in ji dodam še drugačno podobo. Ker smo zaprti vsak v svojem domu, smo morali to izpeljati in posneti na daljavo,« je povedal Domen, ki je vključil tudi enega najuspešnejših piscev besedil pri nas, Steffania, ki je leta 2005 napisal besedilo za skladbo Do Portoroža. »Odlično je bilo po dolgih letih obuditi spomine na čase, ko je pesem nastajala, in se spominjati vrste anekdot, ki so nastale vzporedno s pesmijo in prvo zmago na MMS,« je dodal Domen, ki pravi, da je bilo takrat v ozadju kup ustvarjalcev, ki so vsak po svoje pripomogli k temu, da je pesem sploh nastala in zmagala na festivalu.

Mediaspeed
Pred 15 leti je zmagal na festivalu MMS s pesmijo Do Portoroža.

Mediaspeed
Na odru MMS se je počutil kot doma, saj je zmagal dvakrat.