Petra Zore

Priljubljena učiteljica Petra je na šoli še vedno zvezda

Eva Jandl
6. 3. 2020, 20.15
Posodobljeno: 7. 3. 2020, 08.21
Deli članek:

Petra Zore si ni privoščila počitnic, ampak je s svojo skupino izdala novo pesem. Ste vedeli, da ima odlična pevka sicer težave s sluhom?

Aleš Rod
Njene nastope je pohvalila tudi znana ameriška pevka Anastacia.

Po odmevnih nastopih v oddaji Znan obraz ima svoj glas se je Petra Zore (31) vendarle nekoliko odpočila. Čeprav je za konec leta načrtovala počitnice, ji je uspelo vzeti le nekaj dni oddiha. Petra je namreč po poklicu učiteljica v osnovni šoli, kjer poučuje najmlajše in čeprav je pevskega šova že konec, je simpatična učiteljica na šoli še vedno zvezda. Zdaj je s skupino izdala novo pesem z naslovom Sama, ki je na debitantskem albumu skupine Bomb Shell z naslovom Ob petih. O pesmi Petra povedala: »Je posebna, melanholična, zapeljiva in edinstvena.« S fanti iz skupine je Petra zelo povezana. »Sem pevka v skupini Bomb Shell, ki je izredno priden in deloven band. Skupaj smo doživeli že marsikatero lepo stvar, pa tudi kar nekaj grenkih. A vedno smo se kot ekipa pobrali in nadaljevali pot do našega cilja. Glasbeni posel ni vedno lahek, zato nam je vsem toliko lažje, ker smo na poti do našega cilja skupaj in bodrimo drug drugega. Naša rutina je sicer, da vadimo dvakrat na teden.« Petra pa je tista, ki piše besedila. »Z bandom Bomb Shell smo sami avtorji naših skladb. Za besedila sem zadolžena kar sama, vključim pa se tudi v ustvarjanje glasbe. Po navadi na vaje prinesem grobo idejo, potem pa jo skupaj sooblikujemo. Vesela sem, da so ob meni fantje, ki so res dobri glasbeniki, tako da je naše ustvarjanje in realizacija mojih idej hitro ter prav takšno, kot si ga želim.«

Osebni arhiv
Petra je konec decembra praznovala 31. rojstni dan, tako so jo sprejeli njeni učenci.

TEŽAVE S SLUHOM

Petra o svoji zasebnosti javno ne govori, priznala je le, da je zasebno srečno zaljubljena, sicer pa je lepa učiteljica rada pela že od mladih nog. »Ko sem odraščala, je bil tukaj televizijski program MTV s svojimi videospoti, ki je zaznamoval moja najstniška leta,« nam je pred časom zaupala Petra, ki ima sicer težave s sluhom. Že kot majhna deklica je namreč imela pogosta vnetja ušes in kljub operacijam se sluh ni izboljšal. Danes malo slabše sliši na desno uho. »Ampak to je del mene, to sem sprejela, upam samo, da se ne bo poslabšalo,« je povedala.

Osebni arhiv
Petra je napisala in zapela novo pesem, o kateri pravi, da je zapeljiva in melanholična.

Petra je zelo priljubljena učiteljica v osnovni šoli in njeni učenci so ji takole čestitali za rojstni dan, ki ga je praznovala konec leta. Ko je sodelovala v oddaji Znan obraz ima svoj glas, je na šoli vladala prava evforija in z učenci je morala skleniti pakt, da gledajo ponovitve oddaje, da ne bi bili preveč utrujeni v ponedeljek zjutraj pri pouku.

Osebni arhiv
Petra v osnovni šoli.