Nazaj na Otok

Meghan Markle se vrača z razočaranjem za kraljico, ki bo davkoplačevalce veliko stalo

J.P.
2. 3. 2020, 09.55
Posodobljeno: 2. 3. 2020, 19.59
Deli članek:

Zakonca čaka še nekaj kraljevskih obveznosti.

Profimedia
Princ Harry in Meghan Markle

Vojvodinja Susseška se ta teden vrača na Otok. Ne pa tudi njen sin Archie, ki bo ostal v Kanadi. Metropolitanska policija je zato primorana varovanje opravljati na dveh celinah, plačali pa bodo britanski davkoplačevalci, poročajo tamkajšnji mediji.

Meghan Markle (38) in princa Harry (35) čakajo še tri kraljeve obveznosti, preden se jim 31. marca dokončno odpovesta. V Kanado se vračata 9. marca.

Stroški bodo narasli

Po selitvi v Kanado je za varovanje članov britanske kraljeve družine prispevala tudi tamkajšnja vlada. A ne več, potem ko sta se Harry in Meghan temu statusu odpovedala. Stroški 24-urnega varovanja družine bodo tako kriti iz davkoplačevalskega denarja državljanov Združenega kraljestva. Britanski mediji pišejo, da bodo stroški glede na to, da zakonca živita v Kanadi, krepko narasli. Tako poročajo, da bo varovanje devet mesecev starega Archieja, ki bo v Kanadi en teden brez staršev, stalo 50.000 funtov (dobrih 57.000 evrov). Tu pa je še razočaranje, ki čaka kraljico Elizabeto II. ter druga člane tamkajšnje kraljeve družine – Archieja, ki je sedmi v vrsti za prestol, niso videli že več mesecev.